mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Kullandığım Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi)
Bu yazımda bloğumda kullandığım, çoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum. Maillerimi özellikle bloğuma gelen soruları cevaplamak için yazmış olduğum bu sınıfı kullanıyorum. Yazımın devamında ekran görüntüsünü de sizlerle paylaşacağım. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yine projelerimize direk olarak ekleyip kullanabileceğimiz bir sınıf. Birden fazla kişiye mail atabiliyor ve istediğimiz kadar da dosya gönderebiliyoruz. Şimdi bu sınıfa ve nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC'de Özel ActionResult Oluşturma
Bu yazımda MVC'de özel bir ActionResult tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. ActionResult'lar Action metotların dönderebileceği sonuçlardır ve MVC ile oluşturduğumuz projede tüm işlemleri gerçekleştiren bölüm Action bölümüdür. Bu yüzden MVC ile uğraşırken en çok zaman vereceğimiz bölüm Action metotlar olabilir. Bu bölümü kolaylaştırmak ve esneklik kazandırmak için özel olarak ActionResult türleri tanımlayabilir ve kullanabiliriz. Buradaki yazımda MVC ile gelen standart sonuç türlerini belirtmiştim. Şimdi ise ihtiyaçlarımıza göre özel olarak sonuç türü oluşturup kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğumda Kullandığım SiteMap Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım arama motorları için ve SEO için vazgeçilmez olan SiteMap dosyası için yazdığım sınıfı sizlerle paylaşacağım. Yazdığım sınıfta veriler alınıp gerekli yapıya sokularak Xml sonucu (string olarak) yazdığım metot ile alıp kullanabiliyoruz. Yazımda hem Asp.net ile hem de MVC ile yazdığım sınıfın kullanımını göstereceğim. Daha önce paylaştığım RSS sınıfı gibi bu sınıfı da projelerimize direk olarak ekleyip kullanabiliriz. Yine bu sınıfta Sitemap oluşturmak için Linq to Xml yöntemini kullanmaktayım. Umarım faydalı olur ve birçok kişi kullanır. Şimdi yazdığım sınıfa ve kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bloğumda ve Projelerimde Kullandığım RSS Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım ve bundan sonra ihtiyaç olan tüm projelerde kullanacağım RSS class'ını sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi için oldukça zahmetli iştir ve birçok kişi buna ihtiyaç duyar. Ben de bloğumu yapmaya başladığımda ihtiyaç duyduğum konuların başında bu geliyordu. Şimdi ise bu işlemi yapacak olan kendi class'ımı hazırladım ve kullanıyorum. Xml bir sonuç üretiyoruz ve bunu Linq to Xml ile basitçe gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü .Net projelerimizde (.Net 3.5 gerekli) kullanabileceğimiz bir class oldu. Umarım ihtiyaç duyanlara ve ilgilenenlere faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC'de View ve MasterPage için CodeBehind Tanımlama
Bu yazımda MVC'de yer alan View ve MasterPage için Codebehind tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC projesi oluşturup, projeye MVC View ve MVC MasterPage eklediğimizde sadece sayfalar eklenir. Asp.net'te olduğu gibi kod sayfası gelmez. Ancak bu yazımda bu kod sayfasını kendimiz oluşturup View'larda ve Masterpage'de yazdığımız classları nasıl kullanacağımızı göstereceğim. Böylece MVC projelerimizde tıpkı Asp.net'te olduğu gibi kod sayfalarını kullanıp kodlamalarımızı yapabileceğiz. Ayrıca kontroller için tüm eventları tanımlayıp kullanabiliyoruz, View (sayfa) için özel fonksiyonlar tanımlayıp kullanabileceğiz. Ancak button_click veya data kontrollerinin eventları gibi işlemleri MVC ile kontrol etmek MVC mantığına ters. Codebehind tanımlama ve kullanma işlemini event yönetimi için kullanmamalıyız. Bu yöntemi veri yükleme ve kodlamalarımızı kod sayafasında yapmak için tercih etmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile ve Jquery Ajax ile Kur (Döviz) Bilgilerini Alma
Bu yazımda son dönemde ihtiyaç duyduğum ve kullandığım merkez bankasından döviz bilgilerini çekme örneğini sizlerle paylaşacağım. Bu örneği hem klasik asp.net sayfasında kullanarak hem de Jquery Ajax kullanarak hazırladım. İsteyenler iki yöntemden birini seçerek bu uygulamayı kullanabilir. Bu örneği daha önce yazmış olduğum Xml Belgelerden Veri Çekme yazısından faydalanarak hazırladım. Bu örnekte bir önceki yazıma göre birkaç değişik yöntem söz konusu. Bu farklılıkları kodları inceleyerek görebilirsiniz. Şimdi merkez bankasının sağlamış olduğu kur bilgilerini (xml dosyaya buradan ulaşabilirsiniz) hem normal asp.net sayfamızda kullanmaya hem de Jquery Ajax ile kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009