mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site Uygulaması
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site

Jquery ve ajax ile basit kişisel site niteliğinde bir uygulama hazırladım. Buradan uygulamayı görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Kasım Pazartesi 2008 5 15876 0,0
Javascript ile Belli Bir Süre Bekletme ve Yönlendirme İşlemi
Bu yazımda birçok sitede kullanılan ve özellikle reklam gösterimleri için belli bir süre bir sayfayı göstermek ve daha sonra herhangi bir sayfaya yönlendirme işlemini yapmak için kullanacağımız kodları göstereceğim. Böyle bir olayı kullanmam gerekti ve araştırmalar sonucu basit bir kod ile bunu yapabileceğimi gördüm. Kodları faydası olabileceği için sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Perşembe 2008 0 33131 3,7
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16753 4,3
Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type
Bu yazımda internet programlama dersinde asp ile veritabanı bağlantısı gerçekleştirirken kullandığımız recordset üzerinde kullandığımız 1,3 gibi rakamların (cursortype, locktype) ne amlam ifade ettiğini anlatmaya çalışacağım. Hocamızın isteiği üzerine bu konuyu araştırdım ve bulduğum sonuçları sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 1 14957 5,0
Javascript ile Menü Effect
Bu yazımda javascript ile hazırlanan menu effect uygulamasına göz atacağız. İnternette gezinirken gördüğüm oldukça güzel ve görselliği artıran bir uygulama. Boyutu küçük olması nedeniyle de ayrı bir avantajı var. Bu güzel uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp ile Sayfa İnclude İşlemleri
Bu yazımda Asp sayfalarımıza diğer sayfaları nasıl include edebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bundan önce Asp ile basit bir login kontrolünü nasıl yapabileceğimizi göstermiştim. Şimdi ise bu uygulama üzerinde include özelliğini kullanacağız. Eğer giriş yapılmamış ise index.asp sayfasına giris.asp sayfasını include ediyoruz. Eğer giriş yapılmış ise index.asp sayfamıza sayfa.asp isimli başka bir sayfamızı include etmiş oluyoruz. Bu işlemi .Net ile karşılaştırırsak; yaptığımız include örneği tamamen .Net'teki Usercontrol uygulamaları ile eşleşiyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Kasım Pazar 2008 1 18497 3,5
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009