mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Typing Uygulaması (Harf Harf Yazdırma)
Jquery kullanarak hazırladığım typing (harf harf yazdırma) uygulamasını da bitirmeyi başardım. Bu yazımda bu uygulamayı nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. Uzun zaman önce düşündüğüm ancak tam olarak yapamadığım uygulamayı şuan itibariyle tamamiyle kendi kodlamam ile hazırlamış durumdayım. Bir çok haber sitesinde gördüğüm ve merak ettiğim bir uygulama idi. Bu uygulamada da son günlerde sık sık kullandığım setInterval ve setTimeout fonksiyonlarını kullandım. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Aralık Cumartesi 2008 7 19115 4,7
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Erişim SıkıntısıGeçtiğimiz 2 gün boyunca sitemi barındıran hosttaki çalışmalar sebebiyle siteme ulaşılamadı. Bu sorundan dolayı herkesten özür dilerim. Böyle bir olayın olmasını istemezdim ancak maalesef hosttan kaynaklanan bu problem ile siteme 2 gün boyunca erişemedim. Hosttan aldığım cevaba göre host .Net 3.5 için güncelleniyormuş ve sıkıntı da bu yüzden olmuş. Ancak bu cevap biraz geç geldi. Ama şu anda sorun düzeldi. Önümüzdeki günlerde hostumun 3.5 desteği sağlaması nedeniyle ajax uygulamalarını artık kendi hostumda barındırabileceğim ve kendi sitemde ajax kullanabileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Aralık Salı 2008 0 10973 0,0
10.000 Farklı Ziyaretçiye Ulaştım - Teşekkürler
10.000 Farklı Ziyaretçiye UlaştımBugün itibariyle istatistik servislerinden elde ettiğim veriler sonucu on bin ziyaretçi sınırını aşmış durumdayım. Bir aydan fazla bir süre önce beş bininci ziyaretçi için teşekkür yazısı yazmıştım. Bu süreden sonra on bininci farklı ziyaretçi sayısına da ulaşmış durumdayım. Şimdiye dek sitemi ziyaret eden, yorumlarını, eleştirilerini bırakan, takip eden eden herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim. Umarım paylaşımlara devam eder, zengin bir içerikle takip edenlere ve bilgiye ihtiyaç duyanlara bir nebze olsun yardımım olur. Zira şu ana kadar elde ettiğim içeriğin genişliği sayesinde bu ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Bunların dışında sitemi ziyaret edenlerin yaptıkları yorumlar da beni oldukça memnun ve motive ediyor. Amacım fazla ziyaretçi çekmekten çok, paylaşım yaptığım konular hakkında  ilgilenenlere kaynak sağlamak, yardımcı olmak. Eğer bu hedefi tutturursam doğal olarak ziyaretçi sayısı da artacaktır.

Tekrardan sitemi takip ve ziyaret eden herkese teşekkürlerimi sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Aralık Pazar 2008 3 11143 3,8
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Dinamik Site Yapımı (Örnek Uygulama)
Bir arkadaş benden sitemde kullandığım kategorileme mantığını yani dinamik bir site mantığını sordu. Bunun üzerine ben de hem arkadaşımız hem de bu konuyu merak edenlere bir çözüm bir örnek olması için basit bir uygulama yaptım. Bu uygulamada access veritabanı kullandım. Örnek; dinamik bir siteyi nasıl yapacağımızı gösteren bir uygulama oldu. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Aralık Pazartesi 2008 44 143155 4,3
.Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18532 3,3
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009