mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp ile Ping Atma Olayı
Bu yazımda birçok website hizmeti veren sitelerde sıkça karşılaştığımız herhangi bir siteye herhangi bir bilgisayara ping atma olayını c sharp ile nasıl yapacağımızı anlatacağım. Bu olay için c sharp'ta System.Net.NetworkInformation kütüphanesini kullanacağız. Bu kütüphane ile rahatlıkla istediğimiz bir siteye veya bilgisayara ping atabiliriz.

Buton_click eventında kullanacağımız kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 1 21663 3,3
Google Analytics Yenilendi!
Google Analytics YenilendiBugün itibariyle google anayltics yeniliğe giderek elde edilen verileri diğer google hizmetlerinin verileri ile paylaşarak hem google kendisi için raporlar oluşturacak hem de bizler sitemiz hakkında daha fazla bilgi ve istatistik elde edeceğiz. Tabi bunları google'dan öğrendim ve kabul ettim ve yeni kodu siteme ekledim. Yeni uygulama benim için ve sitemin google'da ki durumunu görmem için daha iyi olacak. Bence sizlerde google analytics hizmetini kullanmalısınız.

Buradan google analytics'e ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 0 11621 3,0
Google Sitemap ve Rss
Sitemizi ve bloğumuzun daha çok ziyaretçi alması için arama motorlarının önemi çok büyüktür. Bunun için de arama motorları için sitemap hazırlar ve bu sitemap ile arama motorlarına sitemizdeki sayfaları bildiririz. Böylece arama motorları da site içeriklerimizi indeksleyerek, sitemize daha çok ziyaretçi gönderirler. Arama motorlarının en önemlisi olan google' a sitemap gönderdikten sonra bir de sitemin rss beslemesini tıpkı sitemap gibi göstererek ekledim ve google bunu da tıpkı sitemap gibi kabul etti. Sitemap'e uğradığı gibi rss sayfama da belli aralıklarla uğrayarak sayfalarımı kontrol ediyor. Ben de bu olayı sizlerle paylaşmak istedim. Sitenizin arama motorlarında daha fazla sonuç vermesini istiyorsanız bu yöntemi de kullanbilirsiniz. Ayrıca dinamik olarak asp.net ile nasıl sitemap hazırlanacağını burada ki yazımdan okuyabilirsiniz.

Google Sitemap ve Rss
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 0 12867 5,0
Temel Ağ Kavramları
Ağ (network) kavramı, var olan kaynakların kullanıcılar tarafından beraber kullanılması, bilgiye ortak ulaşmaları ve buna bağlı olarak da maliyet ve zaman tasarrufu sağlanılması gereksiniminden ortaya çıkmıştır. Bir ağın oluşabilmesi için minimum iki makineye, bunlara takılı olarak ağ kartlarına ve de bağlantıyı sağlamak içinde kabloya ihtiyaç vardır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ağustos Salı 2008 0 15090 0,0
Antivirüs Xp 2008 İlleti ve Çözümü
Bugün internette dolaşırken birden bire birşeyler oldu. Masaüstü resmim değişti ve bu resimde bilgisayarımın tehlikede olduğu, Antivirüs Xp 2008 programını kurmam gerektiğini söyleyerek kısa süre sonra bu programın kurulma aşaması geldi. Kurulma aşamasında kurulumdan çıkmak için bir tuş falan yok. Tabi olmaz çünkü bu program bir virüs, fake olarak böyle tasarlamışlar. Uzun süre uğraştım. Bilgisayarım dondu, bilgisayarımı yeniden başlattım ancak sürekli kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Hemen çözümünü araştırmak için bilgisayarımı güvenli modda açtım ve internette bu konuyla ilgili araştırma yaptım ve önüme tonlarca sonuç çıktı. Hemen bilgisayarımdan bu illeti yok etmenin yollarını denemeye başladım.

Peki nasıl ?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 3 11397 0,0
Youtube Yasağı Kalktı
Dün itibariyle Türkiye'den youtube'a olan erişim yasağı kalktı ve youtube erişime açıldı. Umarım önümüzdeki dönemde Youtube gerekli önlemleri alır ve Türk yetkililerimizde daha mantıklı davranarak bu soruna sürekli bir çözüm bulurlar.

Youtube
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 10227 0,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009