mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
alperocalan.com | Hasan Alper Öcalan - Site Tanıtımı
alperocalan.com - Hasan Alper Öcalan - Site TanıtımıBu yazımda sınıf arkadaşım, meslektaşım olan Alper'in sitesini sizlere tanıtacağım. alperocalan.com adı altında yayınladığı sitesiyle birçok kişiye birçok konuda ulaşacağını düşünüyorum. Sitesini açtığından beri paylaştığı bilgiler de bunun bir göstergesi olsa gerek. Ayrıca birçok konuda bilgi sahibi olduğu için yazılarının da sürekli olacağını düşünüyorum. Bu şekilde birçok insana ulaşacak ve faydalı olacaktır. Ayrıca kendisi ile son dönemde oldukça sık zaman geçirdik. Microsoft Yaz Okulu'nda bölümümüzden katılan 3 kişiden birisi. Microsoft Yaz Okulu'na katılsa da Linux üzerine ağırlık veren farklı bir arkadaşımız. Arkadaşıma başarılar diler ve kaynak arayan, bilgi edinmek isteyenlere de sitesini takip etmeyi tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Pazar 2009 5 13557 5,0
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - Cengaver
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - CengaverBu yazımda Microsoft Yaz Okulu sonunda hazırladığımız ve bizlere birinciliği getiren projemizi tanıtacağım ve paylaşacağım. Her Microsoft Yaz Okulu döneminde son hafta bir proje gerçekleştirilir. Biz de dört kişi olarak ( Ben - Mehmet Duran, Oğuz Yılmaz, Alper Öcalan ve Sinan Özkan) XNA ile bir oyun yapma kararı aldık. Oyunu tamamen baştan yazdık ve bir gün gibi kısa sürede hazırladık. Hazırladığımız bu oyun bizlere birinciliği ve hediye olarak birer adet kitap getirdi. Oyunumuza "Cengaver" adını verdik. Uzay boşluğunda karşısına çıkan düşmanları yok etmeye çalışan ve zorluk dereceleri olan bir oyun. Bir günde oldukça güzel bir çalışma oldu ve bu güzel çalışmayı sizler paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ağustos Cumartesi 2009 6 14063 3,2
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona ErdiBugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı sona erdi. Son haftayla beraber toplam dört haftayı geride bıraktık ve bu süreci tamamlamış olduk. Oldukça eğitici, faydalı bir dönem oldu. Son haftaya "Girişimcilik" konusunda bir gün süren bir seminerle başladık. Daha sonra Mobile konusunda Ekin Özçiçekçiler birgün boyunca eğitim verdi. Son olarak üç gün boyunca Mehmet Tunçkanat ile proje günlerini geçirdik. Proje olarak XNA ile hazırladığımız oyun ile birinci seçildik ve bu dönemi güzel bir son ile bitirdik. Hediyelerimizi ve katılımcı belgelerimizi alarak Microsoft Yaz okulu 2009 Ankara Ayağını sonlandırdık.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın ArdındanMicrosoft Yaz Okulu 2009 Ankara ayağında üçüncü haftayı da geride bıraktık. Daha önce olduğu gibi verimli bir haftayı geride bıraktık. İlk iki gün XNA hakkında eğitim aldık. Ancak bilgisayarların yetersizliği sebebiyle sadece iki boyutlu uygulamalara göz atabildik. Üçüncü gün paralalel programlamaya giriş yaptık. Tayfun Akçay Microsoft'un paralel programlamaya yaklaşımını anlattı ve örnekler yaptık. İlerde bu konuda paylaşımlarım mutlaka olacaktır. Son iki gün ise Windows Embedded hakkında eğitimimiz oldu ve oldukça güzel geçti. Ayrıca bu hafta içinde aramızda halı saha organizasyonu da gerçekleştirdik. Böylece son haftaya gelmiş bulunuyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cumartesi 2009 0 11395 5,0
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından

Bugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağında ikinci haftayı da geride bıraktık. Oldukça güzel, faydalı bir hafta oldu. İlk 2 gün Tayfun Akçay ile SharePoint hakkında bilgiler edinip, kullanma fırsatımız oldu. Son 3 gün ise Daron Yöndem'in katılımıyla beraber çok eğlenceli ve faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk. Ayrıca bu etkinlikte geleneksel hal alan bowling organizasyonunu da düzenledik. (Kıl payı birinciliği kaçırdım.)
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ağustos Cumartesi 2009 3 16007 5,0
lesswordmorework.com | Oğuz Yılmaz - Site Tanıtımı
lesswordmorework.com - Oğuz Yılmaz - Site TanıtımıBu yazımda geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan sınıf arkadaşım, hemşehrim (O'da Kırşehirli) Oğuz Yılmaz'ın sitesini daha doğrusu bloğunu sizlere tanıtacağım. Domain olarak lesswordmorework.com gibi oldukça anlamlı bir tercihte bulunmuş. Ayrıca kullandığı sistemi de kendisi hazırlayarak birçok kişiden farklı olduğunu en baştan göstermiş oldu. Kendisi bölümümüzde bizim jenerasyonda en başarılı bilgisayar mühendisi adayı. Bloğunda faydalı bilgiler paylaşacağını ve birçok kişiye faydalı olacağını düşünüyüorum. Bundan sonra onu her zaman takip edeceğim. Sizlere de O'nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmayı tavsiye ediyorum. Blog hayatında hemşehrime başarılar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Pazar 2009 12 13237 3,7
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009