mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Sınavların Ardından
Sınavların ArdındanBugün itibariyle yoğun bir sınav dönemiyle beraber bir öğretim dönemini daha geride bırakmış bulunuyorum. İyisiyle kötüsüyle bir dönemi daha arkamızda bırakarak yaşamaya, yaşlanmaya devam ediyoruz. Önümüzde uzun olmasa da kendimizi dinlendirmeye yetecek kadar bir zaman dilimi var. Şu anda düşündüğüm tek şey bu yoğun dönemin tüm etkilerini üzerimden atmak ve rahat düşünür bir hale gelmek. Daha sonra çalışmalarımı devam ettirerek, kendimi ve bloğumu iyi bir noktaya getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Yine Bir Dönem Sonu
Yine Bir Dönem SonuBugün itibariyle üniversite hayatımda bir dönemi daha bitirmiş bulunuyorum. İyiysiyle kötüsüyle bir dönemi daha geride bıraktık. Sırada ise bu dönemin hesabını vereceğimiz sınav dönemi yani final dönemi var.  Hiç ara vermeden önümüzdeki hafta sınavlarımız başlayacak. Önümüzdeki dönemde sınavlarımın olacak olması ve benimde sınavlara zaman ayıracak olmamdan dolayı bloğuma ve paylaşımlara fazla zaman ayıramayacağım. Tüm arkadaşlarıma, sınavlara girecek olanlara ve de kendime başarılar dileyerek, bu zorlu döneme hazırlık yapıyorum. Umarım bu süreç dönüşünde paylaşımlarımız ve çalışmalarımız en iyi şekilde devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve Yetkilendirme
Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve YetkilendirmeBu yazımda Oracle 10g'de kullanıcı oluşturmayı ve yetkilendirmeyi göreceğiz. Okulda almış olduğum veritabanı uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle hakkında faydalı gördüğüm bu bilgileri ilgilenenler için paylaşıyorum. Bunlardan ilki de Oracle 10g'de kullanıcı oluşturma ve yetkilendirme hakkında. Oracle kullanmaya başladıktan sonra kullanıcı oluşturma ve yetkilendirmenin önemli bir nokta olduğunu kavrıyoruz. Bunun için de bu olayı bilmemiz gerekiyor. Oracle 10g'de kullanıcı oluşturmak ve yetkilendirmek için aşağıdaki adımları izlemeli ve gerçekleştirmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 1 25152 0,0
Oracle E-Book (3 Adet)
Oracle E-Book (3 Adet)Okulda aldığımız veritabanı uygulamaları dersinde hocamızın bizlere vermiş olduğu Oracle hakkında 3 adet e-booku sizlerle paylaşıyorum. Oracle hakkında başvurabileceğimiz en iyi kaynaklar diyebiliriz. Oracle her ayrıntısı ile ele alınmış. Hiç bilmeyen biri bu kaynaklar ile Oracle öğrenmeye ve kullanmaya başlayabilir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 11 25813 4,9
Yoğun Dönemin Ardından
Yoğun Dönemin ArdındanSon birkaç haftadır sınavlarımın varolması, bitirmem gereken ödevler ve projeler nedeniyle çok yoğun bir dönem geçirdim. Bu yoğunluk nedeniyle bloğumda fazla paylaşım yapamadım. Dersler dışında çalışmalarıma fazla zaman ayıramadım. Bugün itibariyle sınavlarım bitti ve bayram tatili hazırlıkları başladı. Bayram tatilinde zaman ayıramadığım çalışmalarıma devam edeceğim, bloğumda elimden geldiğince paylaşıma devam edeceğim. Ayrıca bazı yeni konularda da çalışmalara başlayacağım. Bunlardan ilki de XNA ile oyun geliştirme. İlk olarak basit bir oyun yapmayı planlıyorum. Daha sonra aklımda olan bazı jquery uygulamalarını bitimeyi umut ediyorum. Önümüzdeki bayram tatili hem güzel bir bayram geçirmek, hem dinlenmek hem de eksikliklerimi tamamlamak için güzel bir fırsat. Umarım hepimiz için faydalı bir süreç olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Aralık Perşembe 2008 0 10207 0,0
Asp'de Veritabanı Uygulamalarında RecordSet Kavramı
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamalarında RecordSet kavramından bahsedeceğim. Bundan önceki yazımda Asp ile veritabanı uygulamalarını ele almıştım. Şimdi ise o yazının devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Yine bu bilgileri de hocamızın vermiş olduğu ders notlarından aktarıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 3 22638 5,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009