mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C# ile Insertion Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Insertion Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritma ile elimizde bulunan integer türünden bir dizinin elemanlarını sıralayacağız. Bu algoritmayı iskambil kağıtlarını sıralama mantığıyla benzetebiliriz. Sırayla dizinin tüm elemanlarını birbirleriyle karşılaştırarak sıralama yapıyoruz. Performans bakımından diğer algoritmalardan kötü olsa da bilmemizde fayda var. Şimdi bu algoritmayı C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 28524 4,2
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri
Bu yazımda yazılım mühendisliği dersinde görmüş olduğumuz yazılım süreç modellerinden bahsedeceğim. Yazılım ile ilgilenen ve küçük-büyük projelerde yer alan-alacak olan herkesin bilmesi gereken modellerdir. Geçmişten günümüze kullanılmış olan modellerden kısaca bahsederek bunları bilmemizin bizlere ne gibi katkılar sağlayacağını, ne gibi getirileri olacağını daha iyi anlayabiliriz. Yazılım geliştirmek için kullanacağımız bu modeller planlı çalışmamızı ve geliştireceğimiz yazılımları en iyi biçimde geliştirmemizi sağlaycaktır. Şimdi bu modellerin bir kısmına kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Mart Pazartesi 2009 1 39211 4,4
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu
Bugün bölümümüzde yer alan toplulukları tek çatı altında toplayarak oluşturduğumuz "Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu" için tanışma çayı düzenledik. Oldukça güzel bir etkinlik oldu. Bölümümüz altında tek bir topluluk haline geldik ve amacımız kalıcı, köklü ve başarılı bir topluluk haline gelmek. Bunun için arkadaşlarım ile beraber elimizden geleni yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Mart Pazartesi 2009 0 12553 4,7
UML (Unified Modeling Language) ve Diagramları
Bu yazımda UML ve UML diagramlarını açıklamaya çalışacağım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde gördüğümüz bu konuda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. UML yazılım geliştirme esnasında ihtiyaç üzerine ortaya çıkmış modelleme biçimidir. Günümüzde çoğunlukla yazılım projelerinde kullanılan bir modelleme biçimidir. Yazılım analiz ve tasarım birimlerini standart hale getirmek için geliştirilmiş bir yöntem olarakta kabul edilebilir. Temel olarak yazılımın Analiz, Dizayn, Kodlama ve Uygulama fonksiyonlarını gerçekleştirir. Bu fonksiyonları gerçekleştirmek için ise belli diagramları kullanır. Şimdi bu diagramların ne olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Sitemin Kodlarını Yeniledim ve Yayınladım
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve YayınladımBugün itibariyle bloğumun kodlama alt yapısını değiştirerek daha doğrusu optimize ederek yayınladım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım ve bunun için bir süre önce yenileme işlemine başlamıştım. Siz kullanıcıların gördüğü kısmı tamamen yeniledim ve kodları optimize ettim. Benim kullandığım bölüm olan yönetim panelini ise tam olmasa da çoğunlukla yeniledim. Özellikle yönetim bölümünde Ajax teknolojisini kullanacağım. Kodlama yanında veritabanı sorgulamalarını da optimize etmeye çalıştım. Ayrıca birkaç ekleme ve tasarımda ufak tefek değişimler oldu. Umarım bundan sonra yeni kod alt yapısı ile ziyaretçilere daha hızlı daha kullanışlı bir blog sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 0 11595 4,6
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009