mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Yoğunluk, Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğun olmam nedeniyle bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum. Bugün de sitemi açtığımda hata meydana geldiğini ve bunun sadece benim için değil gün içinde birçok kez oluştuğunu gördüm. Öncelikle değerlendirmem bloğuma yapılan saldırılar sonucu açık bulunduğu ve bu açığın değerlendirildiği yönünde oldu. Ancak daha sonra gördümki hatanın sebebi daha önce yapmış olduğum bir uygulamadan kaynaklanmaktaymış. Text belgesinde yaptığım işlemler sonucu belge 80 mb olmuş ve artık yeni işlemlere cevap veremez hale gelmiş. Bu nedenle de bugün siteme girenler hata sayfası ile karşılaştı. Hemen uygulamayı sorunsuzca hazırlayana dek iptal ettim. Bunun için tüm ziyaretçilerden özür diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Bir günü aşkın bir süredir hosttan kaynaklanan problemden ötürü siteme ulaşılamıyordu. Bügün itibariyle sorunun çözüldüğünü ve sitemin tekrar aktif olduğunu belirtmek istedim. Maalesef benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu kesinti meydana geldi. Host sağlayan firmamım DNS sunucularında gelen problemden dolayı bu kesinti meydana gelmiş. Umarım bundan sonra böyle kesintiler, arızalar meydana gelmez ve paylaşımlarıma devam ederim. Bu arada siteme ulaşmak isteyen ve ulaşamayan ziyaretçiler ile takip edenlerden bu kesinti nedeniyle özür diler, böyle bir kesintinin bundan sonra olmamasını umut ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Şubat Perşembe 2009 2 10033 4,7
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Erişim SıkıntısıGeçtiğimiz 2 gün boyunca sitemi barındıran hosttaki çalışmalar sebebiyle siteme ulaşılamadı. Bu sorundan dolayı herkesten özür dilerim. Böyle bir olayın olmasını istemezdim ancak maalesef hosttan kaynaklanan bu problem ile siteme 2 gün boyunca erişemedim. Hosttan aldığım cevaba göre host .Net 3.5 için güncelleniyormuş ve sıkıntı da bu yüzden olmuş. Ancak bu cevap biraz geç geldi. Ama şu anda sorun düzeldi. Önümüzdeki günlerde hostumun 3.5 desteği sağlaması nedeniyle ajax uygulamalarını artık kendi hostumda barındırabileceğim ve kendi sitemde ajax kullanabileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Aralık Salı 2008 0 11008 0,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009