mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp'ta Kendi Tarih Formatımızı Belirlemek
C sharp kullanarak programladığımız web veya windows programlarında tarih formatları projemiz için önemlidir. Ayrıca daha detaylı gösterimler de projemizin çekiciliğini artırabilir. Şimdi tarih bilgisini nasıl formatlayacağımızı yani kendi formatımızı oluşturmayı göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 0 15021 5,0
Javascript ondblclick (Double Click) Eventı ve Kullanımı
Javascript ondblclick eventını ve nasıl kullanacağımızı vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Bana göre gayet kullanışlı bir event.
Nerelerde kullanabiliriz?
Güncel sitelerde ekleyeceğimiz içeriğin kategorisini,etiketini,yazarını ve diğer özelliklerini seçerken, seçme işlemini bu event yardımı ile yapabilir, yaptığımız uygulamayı daha da kullanışlı hale getirebiliriz. Kendi sitemde içerik eklerken bu içeriğin kategorilerini ve etiketlerini tamamen bu yolla belirliyorum. Vereceğim örnekte ise; listboxta listelenmiş olan isimleri bu yol ile seçip daha sonra server tarafında seçilen isimleri elde edeceğiz.

Kodlarımıza ve uygulamaya bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 0 13757 4,5
Fck Editör'de Türkçe Karakter Sorununa Çözüm
Web projelerimizde özellikle güncel bir uygulama yapıyorsak bu uygulamalarda ekleyeceğimiz içerik için üçüncü part denilen yazılım ürünlerini kullanırız. Güncel site için kullanılan editörlerden olan Fck editör de bunlardan birisi. Ancak Fck editörde bilindiği üzere Türkçe karakter desteği yok. Bu yüzden Türkçe karakterler ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Ancak yazacağımız ufak bir metot ile Fck editör'deki Türkçe karakter probleminden kurtulabiliriz.

Bu metodumuza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 5 16085 0,0
Asp.net ile Xml Belgeleri Okuma
Bu yazımda herhangi bir xml belgeyi okuma ve bu belgedeki değerleri alarak bu değerleri nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Bu konuyu anlatırken vereceğim örnekte xml belgesi olarak kendi sitemin rss beslemesini kullanacağım. Günümüzde internet ortamında çok daha çabuk haberleşmemizi sağlayan ve iletişim de çok kolaylıklar sağlayan xml belgelerle bu yöntemi kullanarak çeşitli uygulamalar yapabiliriz. Örneğin;
  • birçok site de kullanılan para ve borsa bilgilerini,
  • hava durumu bilgilerini,
  • haberleri (son dakika haberleri, spor haberleri) bu yöntemle çekerek sitemizde yaptığımız uygulamalarla kullanıcılara sunabiliriz. Böylece sitemiz için farklı içerikler elde etmiş oluruz.
Peki bu olayı nasıl yapacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 27 54593 3,5
Asp.net ve Veritabanı ile XML Oluşturma ve Xsl ile Şekillendirme
XML Oluşturma ve Xsl İle Şekillendirme - Ekran GörüntüsüAsp.net ve veritabanı ile xml oluşturup, oluşturduğumuz xml'i xsl dosyası ile nasıl şekillendirebileceğimizi göstereceğim. Yapacağım örneğin ekran görüntüsü tamamen yandaki gibi olacak. Örnekte veritabanı olarak access kullandım ve xml dosyasını kodlarla oluşturdum.

Bütün bunlar için projemizde bir tane aspx uzantılı bir sayfa, oluşturacağımız xml'e şekil vereceğimiz bir xsl dosyası ile kullanacağımız access veritabanı var.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 9 26783 5,0
Asp.net ile Dll Oluşturma ve Kullanma
Asp.net ile dll dosyası oluşturup, bu dll'i nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Şimdiye kadar yaptığımız bir çok projede bir çok dll dosyasını projemize ekleyip kulanmışızdır. Dll'in amacı yazdığımız kodların herkes tarafından bilinmesini ve görülmesini engellemek. Bu amaçla bu olayı genelde ticaret ile uğraşan yazılımcılar tercih ediyor. Peki biz kendi dll dosyamızı oluşturup, projemizde nasıl kullanacağız?

Öncelikle dll dosyamızı oluşturmak için Visual Studio ile şu yolu izlemeli ve projemizi oluşturmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 13 35993 4,7
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009