mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Learn C# (Includes the C# 3.0 Features) E-Book
Learn C# (C# 3.0 Features) E-BookC Sharp hakkında güzel ve güncel bir kaynak. C Sharp dilini son güncellenmiş haliyle anlatan oldukça güzel bir kaynak. C Sharp 3.0 ele alınarak anlatılmış. Yeni özellikleri bu kaynaktan rahatlıkla kavrayabilirsiniz.

Güncel konuları içerdiği gibi C Sharp dilini ve tüm özelliklerini de tamamıyla anlatıyor. C Sharp ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca arşiviniz de olması gereken kaynaklardan bir tanesi. Her an C Sharp ile ilgili karşılaşacağınız sorunlarda başvurabilceğiniz bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 6 12983 3,7
Asp.net'te Session ile Sayfaların Okunma Bilgisini Tutma
Bu yazımda hazırladığımız websitelerinde dinamik sayfaların bir kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol etmeyi göreceğiz. Yani Session ile kullanıcının bir sayfayı okuyup okumadığını belirleyeceğiz. Bu işlem ile sayfalarımızın okunma istatistiklerini daha gerçekçi daha doğru şekilde belirlemiş oluruz. Bu yazıyı yazmamım nedeni de kendi sitemde tuttuğum sayfaların okunma sayılarını kontrol etmeyişimdi. Ama artık Session ile kontrol ederek sayfaların kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol ederek, istatistikleri daha doğru şekilde tutuyorum.
Sözü uzatmadan kodlarımıza ve nasıl yaptığımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ekim Çarşamba 2008 4 23168 4,3
C Sharp'ta Operatör Overloading
Bu yazımda C Sharp'ta operatör overloading olayını nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Yapacağımız uygulamalarda yazdığımız kodlarda kullanabileceğimiz birçok operatör var. Bu operatörler bizim için belirlenmiş işlemleri yapıyor. Ancak bizler operatör overloading olayı ile istediğimiz operatöre istediğimiz görevi yükleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ekim Cumartesi 2008 0 12946 5,0
C Sharp'ta Erişim Belirleyiciler
C sharp ile yaptığımız kodlamalarda değişkenlerimizi erişim yönünden farklı şekillerde tanımlayabiliriz. Bunlar; private, public , protected ve internal deyimleridir. Bu türde tanımladığımız değişkenler tanımlandıkları sınıflarda kullanılabilirler. Ancak bu erişim belirleyiciler bu class'lardan türemiş class'larda devreye girerler. Bunları bastice şöyle açıklayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 0 18193 0,0
Object Oriented Javascript (E-Book)
Object Oriented Javascript (E-Book)Javascript konusunu nesne yönelimli olarak ele alan gayet güzel bir kaynak. Herhangi bir dil için de nesne yönelimli programlamayı anlamak için kullanılabilir bir kaynak. Günümüzde jquery gibi bir javascript kütüphanesinin oldukça sık kullanıldığı ortamda bizlerde kendi kodlarımızı yazabiliriz. Bunun için tavsiye edeceğim bu kaynak sizlere nesne yönelimli programlamayı ve javascript konusunu anlamada çok faydalı olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 2 16060 5,0
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009