mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript ile Sayaç (Kronometre) Yapımı
Bu yazımda javascript ile sayaç (kronometre) yapımını inceleyeceğiz. Aslında bu olayı incelememim amacı: jqeury ile yapacağım uygulamalarda belli zaman aralıklarda değişim gösteren bir yapı kullanacak olmam. Örnek verecek olursam; belli aralıklarla değişen fotoğraf slaytı uygulaması, haber başlıklarının belli aralıklarla değişmesi uygulaması gibi uygulamalar. Bunları yapmadan önce bu zamanlama olayını iyi anlamak için en basit örnek olan sayaç (kronometre) uygulamasına göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Aralık Çarşamba 2008 2 40830 4,3
.Net'te MySql ExecuteScalar Metodunu Kullanma
Bu yazımda MySql'de ExecuteScalar metodunu kullanmayı göreceğiz. Daha önce .Net ile MySql kullanmaya başlamıştım ve Ms Sql ile Access'ten farklı olarak birkaç sorunla karşılaşmıştım. Bunlardan biri de ExecuteScalar metodunun kullanımı idi. Şu ana kadar bu metodu kullanmamıştım. Diğer yöntemlerle işlerimi hallediyordum. Ancak bu metodun kullanımını da öğrendim ve sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 1 14913 4,3
Jquery ile Basit Birkaç Örnek Uygulama (Karakter Saydırma)
Daha önce javascript kodları hazırladığım uygulamaları jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Bunlar genelde kullanılan uygulamalar. Jquery ile yaptığımda javascript kodlarına göre daha az kod yazdım. Zira jquery'nin sloganı da "az kod çok iş". Ayrıca bu uygulamalarda jquery ile bir elementin eventlarını ard arda nasıl tanımlayabileceğimizi ve elmentlere istediğimiz özellikleri ard arda nasıl atayabilceğimizi görmüş olacağız. Karakter saydırma ve focus, blur eventları ile birkaç uygulama yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Kasım Cuma 2008 12 34043 3,6
Asp.net Uygulamalarında Namespace ve Class Kullanımı
Web ile uygulamalar geliştirmeye devam ettikçe gördüm ki birçok kez aynı kod bloğunu tekrar tekrar yazıyorum ve gereksiz zaman ve kaynak kaybına neden oluyorum. Bunları önlemek için .Net'in sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanarak yapmış olduğum proje veya uygulamalarda ilk işim kendi namespace'mi ve class'larımı oluşturmak oldu. Böylece yaptığım uygulamaları daha fonksiyonel daha anlaşılır daha ekonomik duruma getirdiğimi kısacası optimize ettiğimi düşünüyorum. Bu yazıyı da .Net ile ilgilenenlere faydası olabilir diye hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Belli Bir Süre Bekletme ve Yönlendirme İşlemi
Bu yazımda birçok sitede kullanılan ve özellikle reklam gösterimleri için belli bir süre bir sayfayı göstermek ve daha sonra herhangi bir sayfaya yönlendirme işlemini yapmak için kullanacağımız kodları göstereceğim. Böyle bir olayı kullanmam gerekti ve araştırmalar sonucu basit bir kod ile bunu yapabileceğimi gördüm. Kodları faydası olabileceği için sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Perşembe 2008 0 33122 3,7
Asp'de Veritabanı Uygulamalarında RecordSet Kavramı
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamalarında RecordSet kavramından bahsedeceğim. Bundan önceki yazımda Asp ile veritabanı uygulamalarını ele almıştım. Şimdi ise o yazının devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Yine bu bilgileri de hocamızın vermiş olduğu ders notlarından aktarıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 3 22679 5,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009