mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Veritabanından Rasgele Kayıt Çekme
Yaptığımız sitelerde veya gezindiğimiz sitelerde bazı bölümlerin rasgele olarak doldurulduğunu görüyoruz. Ben de veritabanından rasgele bir kayıt nasıl çekebiliriz, onlardan birini göstereceğim.
Öncelikle kayıt alacağımız veritabanını oluşturalım. Ben günlük sözler gibi bir uygulama yapıp rasgele günlük söz getirme örneği üzerinde anlatacağım. Bunun için veritabanımızı gunluk sozleri tutan bir sütun hazırlayıp oluşturuyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Çarşamba 2008 18 26274 3,0
Dinamik Meta Tag Oluşturma
Sitelerimizin arama motorlarında daha fazla gözükmesi için meta tag kullanmamız şart. Asp.net bize dinamik olarak meta tag oluşturma şansı sunuyor. Böylece rahat bir biçimde meta tag oluşturarak sitelermizin arama motorlarında ki kayıtlı sayfa sayısını ve sitemizin hitini artırabiliriz. Dinamik olarak meta tag ı şöyle oluşturabiliyoruz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Haziran Pazartesi 2008 10 17091 2,8
Asp.net ileThumbnail Oluşturma
Yaptığımız uygulamalarda resimlerle ve fotoğraflarla çok sık uğraşırız. Bazen bunların kendi ebatlarının dışın da  daha küçüğüne ihtiyaç duyarız. Bunun için thumbnail yani küçüğünü hazırlayıp kullanmamız gerekir. Bunu asp.net kullanarak şöyle yapabiliyoruz:

Öncelikle sayfamıza upload edeceğimiz resmi veya fotoğrafı alacağımız bir fileuplaod ve fileupload tetikleyecek bir buton ekliyoruz. Daha sonra normal resimleri veya fotoğrafları ekleyeceğimiz bir images klasörü ve bunun da içine oluşturacağımız küçük resimler için thumbs klasörü ekliyoruz.   Son olarak buton_click içinde çağaracağımız aşağıdaki metodu yazıyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Haziran Cumartesi 2008 14 23756 5,0
Access ile Asp.net'te Üyelik Sistemi
Asp.net ile hazırlamış olduğumuz sitelerimizde kullanabileceğimiz üyelik sisteminin access veritabanı kullanılarak hazırlanmış versiyonu. Bunu daha önce sql server ile kullanıyorduk. Ancak sql server kullanınca hem boyutu büyük oluyor hem de her yerde sql server desteği olmuyordu. Bunu düşünen Microsoft bu sistemi access veritabanı ile hazırlamış.
Peki bunu projemizde nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazar 2008 86 48811 3,6
Asp.net ile Multiupload
Bu makalem de multiupload konusundan bahsedeceğim. İnternette bu konuda makaleler vardı ancak bunları bir türlü çalıştıramadım. Ancak bu konunu üstüne gittim ve yapmayı başardım. Şimdi başlayalım.
Öncelikle basit bir şekilde bir veritabanı hazırlıyoruz ki upload ettiğimiz dosyaları kaydedelim. Ben küçük bir slayt için tasarladım bunu.
Şimdi kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Dinamik Menü Hazırlama
Asp.net ile sitelerde sık sık kullanılan ve dinamik olan bir menü yapacağız. Öncelikle veritabanımızı aşağıdaki gibi hazırlayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mayıs Pazartesi 2008 9 42144 4,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009