mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
MySql'de limit ve rand Kullanımı
Sitemi MySql ile yaparken mysql'de birçok şey öğrendim. Daha doğrusu bazı şeyleri biliyordum ama hiç kullanmamıştım. Sitemde kullanarak tamamen öğrenmiş oldum. Şimdilik bunlardan rand ve limit fonksiyonlarına değineceğim. Özellikle limit fonksiyonu MySql'de olan ve benim en beğendiğim ve sitemde en çok kullandığım fonksiyon. Peki bunlarla neler yapabiliriz?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Ağustos Cuma 2008 0 28586 4,2
Foundations of Asp.net Ajax (E-Book)
Foundations of Asp.net Ajax (E- Book) Asp.net ve ajax hakkında arşivimden bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Yine güzel bir kaynak. Ajax hakkında eksikliklerinizi giderebilir, kendinizi daha iyi geliştirirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 12405 0,0
Asp.net ile Gridview'da CheckBox Oluşturma ve Kontrol Etme
Son günlerde internette sorulan sorulara baktığımda bu konunun fazlaca sorulduğunu gördüm ve bu konu üzerinde durdum ve kendimce bişeyler yaptım. Belki ihtiyaç duyanlara bir faydası olur.
Öncelikle yaptığım uygulamayı anlatayım.
Uygulamada gridview'da ki tüm satırları checkbox ile doldurup daha sonra bunları kontrol ediyorum. Yaptığım uygulama da 2 gridview var ve ilkini kendi oluşturduğum bir diziyle, diğerini ise veritabanındaki bilgilerle dolduruyorum ve checkboxlarla bu gridviewda'daki hangi satırın işaretlendiğini kontrol ettiriyorum.
Kodlarımıza(veritabanı uygulaması kodları) bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 19 37048 4,5
Asp.net'te Veritabanı Bağlantı Cümlesini Web.Config'de Tanımlama
Asp.net ile hazırlamış olduğumuz projelerde muhakkak veritabanı kullanırız. Yaptığımız proje çok fazla sayfadan oluşuyor ve her sayfada veritabanı bağlantısı yapıyorsak, ileride veritabanı ile ilgili yapacağımız değişiklikler zaman kaybına yol açabilir. Bunu önlemek için bağlantı cümlemizi web.config dosyasında tanımlayarak kullanmak ve her sayfada bu bağlantı cümlesini kullanmak, olası değişiklikler durumunda bize kolaylık sağlayacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 2 27709 4,0
Asp.net'te Datasource ile MySql'e Bağlanma
Asp.net ile MySql ile kod tarafından bağlanıp, işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Ancak MySql ile hazır bir DataSource kullanmak biraz sorunlu. Öncelikle Visual Studio'da ki veritabanı bağlantı sihirbazı MySql'i desteklemiyor. Bu yüzden MySql için hazır bir datasource yok ve biz MySql'de bu bağlantı sihirbazını kullanmıyoruz. Ancak yine de SqlDataSource ile MySql ile bağlanıp Gridview, Formview, Datalist, Repeater gibi hazır data formlarını kullanabiliyoruz. Bunun için yapmamız gerekenler şunlar:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 6 20434 2,8
Reflection (Resim Yansıması)
Javascript ile hazırlanmış güzel bir uygulama. Bu uygulama ile sitelerimizde kullandığımız resimlere yansıma verebiliyoruz. Ayrıca resimlere verdiğimiz yansımanın özelliklerini de belirleyebiliyoruz. Saydamlığını, yüksekliğini kendimiz belirtebiliyoruz. Böylece sitemizde kulladığımız resimlere yansıma vererek daha güzel bir görünüm sağlayabiliriz.

Şimdi bu olayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 0 12920 0,0
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009