mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Arşiv Bölümü Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırladığımız projelerde kullanabileceğimiz arşiv bölümünü nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anlatacağım arşivleme uygulaması kendi sitemde kullandığım arşiv bölümüne benzemektedir. Aylara göre eklediğim verilerin sayısını gösteriyorum ve bunlardan birini seçtiğimizde seçtiğimiz tarihe ait verileri görebiliyoruz. Bu yazımı da tamamen bu örnek üzerine hazırladım. Öncelikle hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamanın mantığına ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker Uygulaması
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırladığım datetimepicker uygulamasından bahsedeceğim. (Buradan uygulamayı görebilirsiniz.) Daha önce takvim uygulamasını bitirmiş ve bahsetmiştim. Şimdi ise bu uygulamayı bir adım daha ileri götürerek datetimepicker uygulamasını hazırladım. Bu uygulama ile projelerimizde tarih değeri alacağımız zaman hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını rahatlıkla kullanabiliriz. Aslında .Net içinde hazır bir takvim kontrolü var. Ancak bu uygulamayı ve takvimi tamamen kendim yaptım. Kendi projelerimizde tamamen kendi uygulamalarımızı hazırlamak ve kullanmak bizlere kolaylık ve esneklik kazandıracaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yeni Bir Yıl Yeni Bir Dönem - 2009
Yeni Bir Yıl Yeni Bir DönemŞu saat itibariyle 2008 yılını arkamızda bırakıp, yeni bir yıla 2009'a adım atmış durumdayız. İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha gerimizde bırakıp, yaşama yeni umutlarla devam ediyoruz. Bir yılı daha devirdik. Umarım yeni yıl milletimize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk, sağlık ve barış getirir. Yeni bir yıla başlarken en büyük dileğim; dünyada tüm kötülüklerin son bulması ve insanların huzurlu, mutlu ve kardeşçe yaşamasıdır.
Herkesin yeni yılını tebrik eder, yeni yılın hepimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ocak Perşembe 2009 0 10509 0,0
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Takvim
Jquery ve ajax kullanarak hazırlamayı düşündüğüm takvim uygulamasının ilk adımını tamamladım ve sizlere sunuyorum. Buradan hazırladığım takvim uygulamasını görebilirsiniz. Gördüğünüz uygulama hazırladığım uygulamanın ilk adımı. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı daha da geliştirerek daha kullanışlı bir uygulama haline getirmeyi, sitemde ve yaptığım uygulamalarda kullanmayı düşünüyorum. Bu uygulamayı yaparken jquery ve ajax kullandım. Ayrıca yine ajax ile uygulama geliştirmek için önemli bir .Net konrolü olan User Control'ü kullandım. Bu uygulamayı yapma amaçlarımdan biri de jquery ve ajax kullanarak .Net ile hazırlanabilecek uygulamalara bir örnek daha vermekti. Böylece jquery ve ajax ile ilgilenenlere yeni örnekler, yeni düşünceler sunduğumu umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri
2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri2008'i uğurlamaya hazırlanırken bu yazıyı yazarak hem 2008'i değerlendirmeyi hem de 2009 hakkında hedeflerimi açıklayacağım. Geride bırakacağımız 2008 yılını hayatımda kendimi en fazla geliştirdiğim yıl olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Bloğumu 2008 yılı içerisinde açtım. Web ile ilgilenmeye 2008 yılı ile beraber başladım. Görüldüğü gibi 2008 yılı hayatımda önemli adımlar attığım, hayatımın yönünü belirleyen bir yıl oldu. 2009 senesinde ise kendimi 2008 yılında olduğu gibi geliştirmeye ve bloğumu iyi bir noktaya getirmeye çalışacağım. 2008'de olduğu gibi çalışmalarım tüm hızıyla devam edecek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Aralık Pazar 2008 3 9584 5,0
Herşey Tam Bir Yıl Önce Başladı
Herşey Tam Bir Yıl Önce BaşladıHerşeye tam bir yıl önce başlamıştım. Bundan bir buçuk yıl önce html kodlamalarla başlayan web hayatım bundan tam bir yıl önce şimdiki durumumum temelini oluşturmaya başlamıştı. Zaman içinde html kodlamalar ile doyum noktasına ulaştım ve merakım dinamik web programlamaya kaymaya başladı. Haber sitelerinin, forumların, blogların dinamik yapıları benim merakımı iyiden iyiye çekmişti. Tüm bu merakımın sonucunda tam bir yıl evvel Asp.net ve C Sharp ile web programı geliştirmeye başladım ve geliştirmeye aralıksız devam ediyorum. Umarım herşey istediğim gibi devam eder, hedeflerime ulaşırım. Tabi bu arada yaşadıklarımı, yaptıklarımı -geçen bir yılın sonucu olan- sitemde programlamaya yeni başlayanlara ve  programlama ile ilginenlere küçükte olsa yardımcı olması için paylaşmaya devam edeceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Aralık Çarşamba 2008 5 12030 5,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009