mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site Uygulaması
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site

Jquery ve ajax ile basit kişisel site niteliğinde bir uygulama hazırladım. Buradan uygulamayı görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Kasım Pazartesi 2008 5 15876 0,0
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32650 3,3
Jquery ve Ajax ile Yaptığım Uygulamalar Hazır
Jquery ve Ajax ile Uygulamalarım Hazır

Jquery ve ajax ile yapmış olduğum uygulamaları biraya topladım ve bu adreste yayına koydum. Daha önce sitemde anlattığım ajax uygulamalarını biraraya topladım ve hepsini birden görme fırsatı sunan bir sistem haline getirdim. Şimdilik sadece örnekler var. Daha sonra her birinin nasıl yapıldığını ve kodlamaları da yine aynı sistemde paylaşacağım. Ayrıca ek olarak geliştireceğim uygulamaları da eklemeye devam edeceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 8 15130 3,0
Geliştirdiğim Uygulamalar Bölümü
Sitemde son olarak "Geliştirdiğim Uygulamalar" adı altında bir sekme bir alan oluşturdum ve bu alanda şimdiye kadar geliştirmiş olduğum örnke proje ve uygulamaları sizlere tanıtacağım.

İlk olarak geliştirmiş olduğum proje ise "Jquery ve Ajax ile Fotoğraf Galerisi" uygulaması oldu. Geçen hafta aniden aklıma geldi ve 1 hafta içinde büyük bir bölümünü tamamladım. Ufak tefek eksiklikleri, hataları olsa da zaman içinde bunları giderip, güzel ve hatasız bir uygulama haline getirmeye çalışacağım. Bu uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 5 12183 0,0
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009