mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Vectorel Wallpapers (10 Adet)
10 adet vektörel duvar kağıdı. Web projelerinizde, masaüstü bilgisayarlarınızda kullanabilceğiniz gayet hoş 10 adet vektörel duvar kağıdı.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 0 11764 0,0
Lightbox Modal Popup
Lightbox modal popup internet sitelerinde oldukça sık kullanılan bir uygulama. Birçok alışveriş sitesinde ve bloglarda bu uygulamanın kullanıldığını gördüm. Microsoft`un çıkarmış olduğu ajax`ta da var olan bu uygulamayı kendimiz nasıl yapabiliriz ona bakalım. Tabiki bunu yapabilmek için javascript kullanacağız. Öncelikle gerekli olan javascript kodlarını head tagları arasına yazıyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Ağustos Çarşamba 2008 21 28091 3,8
Lightbox Fotoğraf Slaytı
İnternette bir çok site de görmüşüzdür. Fotoğraf slaytı yapımında bu sistem kullanılıyor. Bu sistemi ise Lokesh Dhakar isimli kişi geliştirmiş. Bunu yaparken javascript ve css kullanmış. Fotoğraf slaytı hazırlamak için gayet güzel bir uygulama. Bunun örneğini kendi sitemde galerim bölümünde görebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayı kullanan birçok site var.

Peki bu uygulamayı nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 1 17591 5,0
Css and Html Web Disayn
Css_and_Html_Web_DisaynCss ve html`in inceliklerini çok iyi anlatan bir e-book. İnceledim ve birçok şeyin çok güzel anlatılmış olduğunu gördüm. Css ve html`in yanında az da olsa javascript sıkıştırılmış. Stajım bittikten sonra ilgilendiğim ve çalıştığım e-booklara baktığımda çok güzel kaynaklarımın olduğunu farkettim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. Bu e-book ile css, html ve az da olsa javascript`i kavrayacaksınız.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 2 13176 5,0
Css'in Tüm Özellikleri
Css ile birçok özelliği belirleyip daha fazla html kod yazmaktan kurtuluyoruz. Ayrıca çoğu durumda css bizlere çok kolaylık sağlıyor. Ancak iyi bir tasarım için css`i iyi bilmek gerekir. Bunun için css`te ki tüm özellikleri bir araya toplamaya çalıştım. Bilmeyenlere faydası olabilir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 0 16122 4,7
FaceBox Uygulaması
Sitemizi renklendirmek ve kullanıcılara daha zevkli bir site hazırlamak için güzel bir örnek. Özellikle facebook`tan hatırlayacağımız facebox uygulaması. Bu uygulama ile tıklanan bir link veya bir kontrol ile ekranın ortasında kenarları saydam olan bir kutu açılıp o kutudan kullanıcılara işlem yaptırabilir veya bilgi verebiliriz.
Bu güzel uygulamanın nasıl yapılacağına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 11 18312 5,0
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009