mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
The Ultimate Css (E-Book)
The Ultimate Css (E-Book)Css hakkında çok güzel bir kaynak. İnternette dolaşırken buldum. Anlatım şekli, içeriği oldukça hoşuma gitti. Css hakkında tüm özelliklere değiniliyor ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağı, hangi tarayıcılarla uyumlu olduğu belirtilmiş. Dili ingilizce de olsa anlatımın sadeliği ve görselliği nedeniyle gayet anlaşılır ve güzel bir kaynak. Tasarım için çok önemli olan css hakkında ki bu güzel kaynağı sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Eylül Pazartesi 2008 6 15871 4,0
Fonts Pack 2008 (9 Farklı Font Paketi)
Fonts Pack 2008Bilgisayarımızda veya websitelerimizde kullanmak için hazırlanmış Fonts Pack 2008 ile birçok fonta sahip olabiliriz. Böylece çok daha şık tasarımlar yapabiliriz, bilgisayarımızda ve programlarımızda daha farklı fontlar kullanabiliriz. Ayrıca kodlama işiyle uğraşıyorsak göze hoş gelen gözü yormayan beğendiğimiz fontu kullanmak göz sağlığımız faydalı olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Eylül Cumartesi 2008 7 14689 5,0
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test Edin
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test EdinWebsite sahipleri sitelerini tasarlarken tasarımın tüm browserlarda düzgün bir şekilde çıkması için bir bozulmanın olmaması için titiz davranırlar. Ancak yağtığımız tasarımları test etmek için bilgisayarımızda tüm browserların olması gerekir. Ancak tavsiye edeceğim site ile tüm browserların bilgisayarınızda yüklü olmasına gerek kalmayacak. Bu site ile websitenizin tüm web browserlardaki görüntüsünü elde edebiliyorsunuz. Böylece yaptığınız tasarımı tüm browserlarda rahatlıkla test edebiliyorsunuz.

Site adresini girip ve test etmek istediğiniz browserları seçip sonuçlara belli bir süre içinde ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Eylül Pazartesi 2008 1 17070 4,0
Asp.net ile Resim Üzerine Yazı Yazma
Asp.net ile Resim Üzerine Yazı Yazma

Haber sitelerinde veya resim / fotoğraf üzerine kurulu güncel sitelerde gördüğümüz bu uygulamayı asp.net ile nasıl yapacağımıza bakalım. Tabi birçok yolu var ama ben bunlardan birini göstereceğim. Yaptığım uygulamanın ekran görüntüsü öncesi ve sonrasıyla yukarıdaki gibidir.

Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 33 40278 3,7
Asp.net ve Veritabanı ile XML Oluşturma ve Xsl ile Şekillendirme
XML Oluşturma ve Xsl İle Şekillendirme - Ekran GörüntüsüAsp.net ve veritabanı ile xml oluşturup, oluşturduğumuz xml'i xsl dosyası ile nasıl şekillendirebileceğimizi göstereceğim. Yapacağım örneğin ekran görüntüsü tamamen yandaki gibi olacak. Örnekte veritabanı olarak access kullandım ve xml dosyasını kodlarla oluşturdum.

Bütün bunlar için projemizde bir tane aspx uzantılı bir sayfa, oluşturacağımız xml'e şekil vereceğimiz bir xsl dosyası ile kullanacağımız access veritabanı var.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 9 26715 5,0
Reflection (Resim Yansıması)
Javascript ile hazırlanmış güzel bir uygulama. Bu uygulama ile sitelerimizde kullandığımız resimlere yansıma verebiliyoruz. Ayrıca resimlere verdiğimiz yansımanın özelliklerini de belirleyebiliyoruz. Saydamlığını, yüksekliğini kendimiz belirtebiliyoruz. Böylece sitemizde kulladığımız resimlere yansıma vererek daha güzel bir görünüm sağlayabiliriz.

Şimdi bu olayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 0 12917 0,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009