mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Aç-Kapa Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum aç-kapa alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Son zamanlarda jquery ile bu türlü uygulamalara bakamıyordum. Bu uygulamayı hazırlayarak bu araya son verdim. Aslında hazırladğım uygulama accordion uygulamasına benzemekte. Ancak accordion uygulamasından farklı bir uygulama. Accordion uygulamasında sadece bir alan aktif olabiliyor. Bu uygulamada ise her alan aynı anda aktif olabilmekte. Bu uygulamanın benzerlerini birçok blogda ve sitede gördüm. Kullanışlı bir uygulama. Şimdi ise kodlarımıza ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Kayan (Floating) Alan Yapımı
Bu yazımda jquery ile kayan (floating) alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Birçok haber sitesi ve blog da gördüğüm bu uygulamayı jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında css yardımı ile sayfanın bir yerinde sabit duran bir alanı yapabiliriz. Ancak css ile yaptığımız bu alan her zaman sabit olarak durmaktadır. Javascript yardımı ile yapacağımız uygulama da ise sayfanın scroll olması durumunda belli bir yerde olması gereken alanımız slayt şeklinde hareket ederek yerine geliyor. Böylece css ile yaptığımız uygulamaya göre daha görsel bir alan elde ediyoruz. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek UygulamaDaha önce hazırlayıp duyurmuş olduğum Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım edit update uygulamasını dosyalarıyla beraber sizlerle paylaşıyorum. Asp.net ile jquery ve ajax işlemlerini kullandığımız güzel bir proje oldu. Bu projede en önemli nokta Asp.net kontrolü olan User Control (kullanıcı kontrolleri)'leri ajax işlemlerinde etkin biçimde kullanmak. Aslında bu uygulama tamamen ajax ile User Controlleri kullanmaya dayanıyor. Bu yöntem ile bu uygulamayı ve buna benzer birçok uygulamayı rahatlıkla geliştirebiliriz. Ajax ile uygulama geliştirmek isteyen ayrıca ajax'ı kullanmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir çalışma diyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Aralık Cumartesi 2008 12 22657 4,3
Jquery ile Haber Manşet Alan Yapımı (Manşet Uygulamam)
Son günlerde jquery ile hazırladığım uygulamaları paylaşmaktayım ve bu paylaşımlara hazırladığım manşet uygulaması ile devam ediyorum. Son paylaşımlara benzer olarak bu uygulamyı da jquery ve javascript setInterval ve setTimeout fonksiyonları ile hazırladım. Ortaya kullanışlı ve güzel bir çalışma çıktığını düşünüyorum. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Aralık Pazartesi 2008 69 63630 4,4
Jquery ile Hazırladığım Slayt Uygulamam
Daha önce duyurmuş olduğum jquery ile slayt uygulamamım kodlarını ve nasıl yaptığımı bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama bana göre oldukça faydalı bir çalışma oldu. Çünkü; bu uygulama ile çok daha renkli reklamlar, manşet alanları, slaytlar hazırlayabiliriz. Şimdilik slayt uygulaması olarak hazırladım. Önümüzdeki günlerde bu yöntem ile manşet alanı oluşturmayı düşünüyorum. Umarım hoşunuza giden bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Typing Uygulaması (Harf Harf Yazdırma)
Jquery kullanarak hazırladığım typing (harf harf yazdırma) uygulamasını da bitirmeyi başardım. Bu yazımda bu uygulamayı nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. Uzun zaman önce düşündüğüm ancak tam olarak yapamadığım uygulamayı şuan itibariyle tamamiyle kendi kodlamam ile hazırlamış durumdayım. Bir çok haber sitesinde gördüğüm ve merak ettiğim bir uygulama idi. Bu uygulamada da son günlerde sık sık kullandığım setInterval ve setTimeout fonksiyonlarını kullandım. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Aralık Cumartesi 2008 7 19118 4,7
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009