mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tab Şeklinde Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım tab menü uygulamasını inceleyeceğiz. Birçok sitede kullanılan bir yapı. Son dönemde de okulda yaptığım bir projede ve de MVC ile hazırladığım yeni bloğumun yönetim panelinde kullandığım bir menü sistemi. Özellikle alışveriş sitelerinde ve çok kategorili sistemlerde tercih edilen bir menü sistemi. Basit olarak bir örnek hazırladım. Özellikle son dönemde tercih ettiğim saydamlığı bu örnekte de kullandım. Şimdi örneğimizin kodlarına ve nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 7 36949 3,1
Jquery ile Saydamlık(Opacity) Kullanarak Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery kullanarak hazırladığım bir menü örneğini sizlere tanıtacağım. Birçok sitede kullanılan bu örneği Jquery ile hazırladım ve elementlerin saydamlıklarıyla oynayarak efektif bir menü yapmaya çalıştım. Sonuçta yaptığım örnek Flash veya Silverlight ile hazırlanan örnekleri andırıyor. Ayrıca jquery kodlamalarımız ile oynayarak örneğimizi daha efektif daha görsel hale getirebiliriz. Sonuçta güzel ve kullanılabilir bir menü sisteminin oluştuğunu düşünüyorum. Şimdi kodlarımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net'te Master Page'i Etkin Kullanma
Bu yazımda Master Page olayını etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Birçok proje Master Page yapısı kullanılarak hazırlanmakta. Ancak bu işe yeni başlayanlar Master Page'in sadece sayfanın bir bölümünü etkilediğini düşünür veya düşünmese de hep böyle kullanır. Ancak Master Page yapısını etkin kullanabilmek için oluşturduğumuz sisteme göre sayfamızı bölmeliyiz. En basit şekliyle düşünürsek sistemin bir content bölümü bir de header bölümü olsun. İçerik bölümünde kullanıcıların göreceği yapıları oluştururuz. Header bölümünde de arama motorları için bilgiler, script ve css dosyaları olur. Master Page kullanırken bu şekilde bölümler oluşturmalı ve her sayfayı bu yapıya göre tasarlamalıyız. Bu yapı bizleri birçok sorundan kurtaracak ve kolaylıklar sağlayacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Haziran Çarşamba 2009 13 34530 4,3
Javascript ile Mouse Pozisyonunu Bulma
Bu yazımda javascript ile mouse pozisyonunu nasıl bulacağımızı göstermeye çalışacağım. Birçok uygulamada ihtiyaç duyabileceğimiz ve birçok uygulamada kullanacağımız bu yöntemi javascript ile basitçe yapabiliyoruz. Ancak tarayıcıların gösterdiği farklılıklar nedeniyle kontroller yapıp tarayıcılardan kaynaklanacak sorunları engelleyeceğiz. Sonuçta mouse pozisyonunu veren bir kodlamayı elde edeceğiz. Bu kodlamayı birçok uygulamada kullanabiliriz. Tooltip uygulamalarında, geliştireceğimiz farklı uygulamalarda kullanabiliriz. Düşündüğüm tooltip uygulaması için bu kodlamaya ihtiyaç duydum ve hazırladım. Sizlere de faydası olacağını düşündüğüm için paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Mart Pazar 2009 2 18021 5,0
Jquery ile Treeview Uygulamam
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasının son halini sizlerle paylaşacağım. Bundan önce hazırladığım treeview uygulamasının css ve jquery kodları bakımından eksiklikleri ve hataları vardı. Bu hataları ve eksiklikleri giderdiğimi düşünüyorum. Ayrıca uygulamanın html yapısında da değişiklikler yaptım. Geldiğim aşamada uygulamanın projelerde çok rahat kullanılacağını düşünüyorum. Tasarım bakımından eksiklikleri yine olabilir. Ancak son hali ile oldukça güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu uygulamayı ve nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Klavye Tuşlarının Kontrolü
Bu yazımda javascript ile klavye tuşlarını ve projelerimizde tuşlara nasıl hükmedebileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce yaptığım birkaç uygulamada (özeliklle ajax kullanarak hazırladığım autocomplete uygulamasında) tuşların kullanımına ihtiyaç duymuştum. Ancak tam olarak hakim olamadığımdan bu eksikliği tamamlayamamıştım. Şimdi ise tuşları nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmiş ve uygulamalarımda rahatlıkla kullanabilir durumdayım. Basit olarak nasıl kontrol edeceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009