mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile HttpModule Kullanımı (Sistem Açma ve Kapatma)
Bu yazımda HttpModule kullanmayı ve HttpModule ile neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bloğumda zaman zaman eklemeler, güncellemeler yapıyorum. Son olarak bu yazımda anlatacağım Module kullanarak sistem açma ve kapatma işlemi yapan bir uygulama geliştirdim ve kullanmaya başladım. Yazımda HttpModule'ün ne olduğundan çok nasıl kullanıldığını ve neler için kullanabileceğimizi anlatacağım. Şimdi .Net ile hazırladığımız web projelerinde HttpModule oluşturmaya ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cumartesi 2009 5 23207 4,3
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)Bu yazımda Visual Studio ve bu araç ile hazırladığımız Net projelerinde MySql'i kullanmaya yarayan MySql Connector kütüphanesini tanıtmaya çalışacağım. Bu kütüphane bloğumda kullandığım bir kütüphane ve .Net ile MySql arasında bağlantı kurmamı sağlıyor. Bu kütüphanenin gelişimini sürekli takip edemedim ve daha önce burada yazmış olduğum gibi 5.2 versiyonunu kullanıyordum. Ancak geçen sürede bu kütüphane birçok gelişim göstermiş. En önemli gelişim ise Visual Studio'ya entegre edilmesi ve Data kontrolleri ile özellikle Linq işlemlerinde kullanılır olması. Bu yüzden bu kütüphaneyi tekrardan sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazartesi 2009 29 31757 3,8
alperocalan.com | Hasan Alper Öcalan - Site Tanıtımı
alperocalan.com - Hasan Alper Öcalan - Site TanıtımıBu yazımda sınıf arkadaşım, meslektaşım olan Alper'in sitesini sizlere tanıtacağım. alperocalan.com adı altında yayınladığı sitesiyle birçok kişiye birçok konuda ulaşacağını düşünüyorum. Sitesini açtığından beri paylaştığı bilgiler de bunun bir göstergesi olsa gerek. Ayrıca birçok konuda bilgi sahibi olduğu için yazılarının da sürekli olacağını düşünüyorum. Bu şekilde birçok insana ulaşacak ve faydalı olacaktır. Ayrıca kendisi ile son dönemde oldukça sık zaman geçirdik. Microsoft Yaz Okulu'nda bölümümüzden katılan 3 kişiden birisi. Microsoft Yaz Okulu'na katılsa da Linux üzerine ağırlık veren farklı bir arkadaşımız. Arkadaşıma başarılar diler ve kaynak arayan, bilgi edinmek isteyenlere de sitesini takip etmeyi tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Pazar 2009 5 13557 5,0
Kullandığım Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi)
Bu yazımda bloğumda kullandığım, çoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum. Maillerimi özellikle bloğuma gelen soruları cevaplamak için yazmış olduğum bu sınıfı kullanıyorum. Yazımın devamında ekran görüntüsünü de sizlerle paylaşacağım. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yine projelerimize direk olarak ekleyip kullanabileceğimiz bir sınıf. Birden fazla kişiye mail atabiliyor ve istediğimiz kadar da dosya gönderebiliyoruz. Şimdi bu sınıfa ve nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery ile 'Yukarı Çık' Uygulaması
Bu yazımda jQuery ile 'Yukarı Çık' uygulamasını yani sayfada scroll bir miktar aşağı kaymış ise sayfayı tekrardan en üste animasyonla nasıl getireceğimizi göstermeye çalışacağım. Kodlarını vereceğim örnekte sayfayı sadece en üste animasyonla taşırken, kodlarda yapacağımız ufak değişiklikler ile scroll'u herhangi bir kontrol mesafesine de taşıyabiliriz. Bunu kullanacaklara bırakalım. Bu uygulamayı kendi bloğuma da entegre ettim. Bloğumda belli bir alanı geçince sağ alt köşede uyarı beliriyor. Bu uyarıya tıklayınca da sayfa yukarı animasyonla taşınıyor. Şimdi uygulamaya ve jQuery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC'de Özel ActionResult Oluşturma
Bu yazımda MVC'de özel bir ActionResult tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. ActionResult'lar Action metotların dönderebileceği sonuçlardır ve MVC ile oluşturduğumuz projede tüm işlemleri gerçekleştiren bölüm Action bölümüdür. Bu yüzden MVC ile uğraşırken en çok zaman vereceğimiz bölüm Action metotlar olabilir. Bu bölümü kolaylaştırmak ve esneklik kazandırmak için özel olarak ActionResult türleri tanımlayabilir ve kullanabiliriz. Buradaki yazımda MVC ile gelen standart sonuç türlerini belirtmiştim. Şimdi ise ihtiyaçlarımıza göre özel olarak sonuç türü oluşturup kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 ... 69 70 71 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009