mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Google Adsense İlk Ödeme
Google Adsense İlk ÖdemeBugün iki yıldır aktif olan Adsense hesabımdaki kazançları Google banka hesabıma göndermiş bulunuyor. Bilindiği gibi reklam hizmeti veren ve bu hizmet sayesinde para kazanmayı sağlayan bu servis ile kez ödeme almış oluyorum. Ödeme Adsense üyeliğinin üzerinden 2 yıl geçince oldu. İlk 1 - 1,5 yıl Adsense üyeliğim olmasına rağmen aktif olarak kullanmıyordum. Ancak bloğumun ziyaretçi sayısının artması ve dolayısıyla da giderlerinin artması Adsense ve reklam olayına yönelmemi sağladı. Bundan dolayı da ödeme aldığım ücretin çoğu bu yıl içinde kazanıldı. Aslında bloglarda veya sitelerde reklam olmasına karşı biriydim ancak gelinen noktada bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Para kazanma amaçlı olmasa da kendi giderlerini karşılamaya başlaması güzel bir duygu. Umarım herkes için hayırlı olur. Desteği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Salı 2009 14 13774 5,0
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - Cengaver
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - CengaverBu yazımda Microsoft Yaz Okulu sonunda hazırladığımız ve bizlere birinciliği getiren projemizi tanıtacağım ve paylaşacağım. Her Microsoft Yaz Okulu döneminde son hafta bir proje gerçekleştirilir. Biz de dört kişi olarak ( Ben - Mehmet Duran, Oğuz Yılmaz, Alper Öcalan ve Sinan Özkan) XNA ile bir oyun yapma kararı aldık. Oyunu tamamen baştan yazdık ve bir gün gibi kısa sürede hazırladık. Hazırladığımız bu oyun bizlere birinciliği ve hediye olarak birer adet kitap getirdi. Oyunumuza "Cengaver" adını verdik. Uzay boşluğunda karşısına çıkan düşmanları yok etmeye çalışan ve zorluk dereceleri olan bir oyun. Bir günde oldukça güzel bir çalışma oldu ve bu güzel çalışmayı sizler paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ağustos Cumartesi 2009 6 14020 3,2
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona ErdiBugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı sona erdi. Son haftayla beraber toplam dört haftayı geride bıraktık ve bu süreci tamamlamış olduk. Oldukça eğitici, faydalı bir dönem oldu. Son haftaya "Girişimcilik" konusunda bir gün süren bir seminerle başladık. Daha sonra Mobile konusunda Ekin Özçiçekçiler birgün boyunca eğitim verdi. Son olarak üç gün boyunca Mehmet Tunçkanat ile proje günlerini geçirdik. Proje olarak XNA ile hazırladığımız oyun ile birinci seçildik ve bu dönemi güzel bir son ile bitirdik. Hediyelerimizi ve katılımcı belgelerimizi alarak Microsoft Yaz okulu 2009 Ankara Ayağını sonlandırdık.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 OlduBloğumun pagerank değeri yapılan son güncelleme ile beraber 3 oldu. Daha önce 2 olan bloğumun pagerank değeri bir değer daha yükselerek 3 oldu. Benim için ve bloğum için oldukça güzel bir gelişme. Bu türlü değerlerin artması için herhangi bir çalışmam olmasa da bloğumun hem pagerank değerleri hem de alexa değerleri gün geçtikçe artıyor. Bu da beni oldukça mutlu etmekte. Son günlerde pek fazla ilgilenemesem de değerlerin yükselmesi ilerisi için beni motive ediyor. Umarım bu gelişmeler faydalı olur ve ilerde yazılarıma devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 0 11619 5,0
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor BayramıBugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bundan tam 90 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için zorlu bir yolculuktan sonra Samsun'a ulaştı ve özgürlüğümüzün simgesi olan milli direniş ve mücadelemizin başlamasını sağladı. Bu hareketin başlangıç günü olan 19 Mayıs'ı ise Gençlik ve Spor Bayramı olarak nitelendirerek geleceğin umutları olarak biz Türk gençlerine hediye etti. Öncelikle Atatürk'ü anıyoruz ve onun bizlere bizlere bırakmış olduğu emanete sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Atatürk'ün hediyesi olan bu güzel gün tüm Türk Gençleri için Kutlu olsun.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Mayıs Salı 2009 0 11624 3,7
mehmetduran.com 1 Yaşında
mehmetduran.com 1 YaşındaBugün itibariyle sitemle beraber 1 yılı devirmiş olduk. Bir yıl önce kendimi geliştirmek, öğrendiklerimi somut hale getirmek amacıyla sitemi açmıştım. İlk açtığımda amacım .Net ile birşeyler geliştirebilmek ve geliştirdiklerimi sitemde hayata geçirmekti. Bunun için blog tarzında birkaç site hazırladım. Sürekli geliştirmeye çalıştım. Daha sonra bu çalışmalarım bitince hazırlamış olduğum bloğumda faydalı bulduğum bilgileri, teknolojileri ele almaya başladım. Geldiğim şu noktada büyük bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. 1 yıl önce açmış olduğum sitem şu anda hiç düşünmediğim bir noktada. Bundan sonra da yeni teknolojileri sunmaya ve faydalı bilgiler paylaşmaya çalışacağım. Umarım hep beraber nice yılları devirir ve amaçlarımıza başarılı bir biçimde ulaşırız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Nisan Perşembe 2009 2 10725 5,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009