mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
8086 Microprocessor Emulator - İndir
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Mikroişlemciler dersinde kullanacağımız Assembly kodlamalar yapacağımız Emu8086 programını paylaşacağım. Assembly kodlama yapmak, kodları derleyip çalıştırmak, sonuçları görmek için hazırlanmış oldukça faydalı bir program. Hocamız da Assembly kodlamalar ve örnekler için bu programı kullanmamızı tavsiye etti. Şimdilik bu programı sizlerle paylaşıyorum. Önümüzdeki dönemde de yazacağım Assembly örneklerini sizlerle paylaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mart Perşembe 2009 2 31378 4,7
Yoğunluk, Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğun olmam nedeniyle bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum. Bugün de sitemi açtığımda hata meydana geldiğini ve bunun sadece benim için değil gün içinde birçok kez oluştuğunu gördüm. Öncelikle değerlendirmem bloğuma yapılan saldırılar sonucu açık bulunduğu ve bu açığın değerlendirildiği yönünde oldu. Ancak daha sonra gördümki hatanın sebebi daha önce yapmış olduğum bir uygulamadan kaynaklanmaktaymış. Text belgesinde yaptığım işlemler sonucu belge 80 mb olmuş ve artık yeni işlemlere cevap veremez hale gelmiş. Bu nedenle de bugün siteme girenler hata sayfası ile karşılaştı. Hemen uygulamayı sorunsuzca hazırlayana dek iptal ettim. Bunun için tüm ziyaretçilerden özür diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Engelleri Aşarak Geliyoruz...
Galatasaray - Engelleri Aşarak Geliyoruz...Türkiye'nin ilkleri yaşatan, Avrupa'daki en başarılı takımı olan Galatasaray'ımız ilkleri yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. Çok zor bir maç sonrasında Bordeaux takımını yenerek kupadan elemeyi, bir üst tura yükselmeyi başardı. Böylece yeni sistemde gruptan çıkan ve tur atlayan ilk Türk takımı oldu. Birçok ilklerin sahibi olan takımımız yine ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Sıradaki rakip Hamburg, hedef Saraçoğlu... Emin adımlarla 2000'de olduğu gibi yolumuza devam ediyoruz. Umarım yine bir ilki yaşar, Saraçoğlu'nda bir Türk takımı final oynar ve kupayı kaldırır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Şubat Perşembe 2009 2 11449 4,0
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Introduction to Algorithms (E-Book)
Introduction to Algorithms  (E-Book)Bu yazımda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinin kitabını pdf formatında sizlerle paylaşacağım. Kaynak ingilizce olsa da içinde matematiksel ifadelerin ve algoritma kodlarının ağırlıkta olması sebebiyle anlaşılır bir kaynak. Okulda görmüş olduğumuz dersin içeriği tamamen bu kaynağa dayalı. Algoritma konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bazı konularda yardıma ihtiyaç duyanlar bu kaynak ile sorunlarını çözebilirler. Uzun zamandır e-book paylaşmıyordum. Bu kaynağı paylaşarak bu sürece son vermiş oluyorum. Umarım ilgilenenlere ve dersi alanlara faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Şubat Pazartesi 2009 3 19822 4,0
Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11471 5,0
Önceki 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 Sonraki
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009