mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C# ile Bubble Sort (Kabarcık Sıralama) Algoritması
Bu yazımda Bubble Sort algoritmasının C# kodlamasını ve mantığını anlatmaya çalışacağım. Son dönemde yoğunluk sebebiyle yeni konularla ilgilenemiyorum ve bloğumda yazı yazamıyorum. Ancak okulda görmüş olduğumuz bu tarz algoritmaları  programlama mantığını anlamak ve bu konuada gelişmek için bloğumda bu tür algoritmalara ve kodlarına yer veriyorum. Bu yazımda da Bubble Sort Türkçe anlamı ile Kabarcık Sıralama algoritmasını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritmayı okulda mikroişlemciler dersi vizesinde assembly kodlama ile yapmamız istendi. Performans bakımından çok iyi olmayan ve daha önce paylaşmış olduğum Insertion Sort algoritmasının performansına yakın bir algoritma.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Mayıs Cuma 2009 3 46834 4,1
Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme)
Bu yazımda daha önce hazırlamış olduğum Jquery ile değişir alan uygulamasını bir arkadaştan gelen istek üzerine güncelledim. Bu uygulamada belirlediğimiz başlıklar tek tek değişiyor. Bu değişim sırasında mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde ve üzerinden çıktığımızda değişimi kontrol ediyoruz. Güncellemede bu kontrolü yaparak daha kullanışlı bir uygulama olarak sizlere sunuyorum. Mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde değişim olmazken, mouse ile üzerinden çıktığımızda değişim kaldığı yerden devam ediyor. Bu uygulama için ajax ile rss okuması yapan bir örnek hazırladım. Şimdi uygulamanın güncel kodlamalarına ve çalışır haline bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Mayıs Pazar 2009 15 26607 4,2
Asp.net'te Jquery ve Ajax Kullanarak Email Gönderme
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak mail gönderme işlemini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Geçenlerde uğraştığım bir konuda mail gönderme işlemi gerekti ve bunu Ajax ile yapmak istedim. Bunun için de Asp.net uygulamamda Jquery'i ve Ajax metodunu kullandım. Mail göndermek için ise yapacağımız C# kodlamaları standart olan kodlar ve internette çok sık kullanılan kodlar. Bu kodları kullanarak Ajax ile mail gönderme işlemi yapacağız. Ayrıca bu işlemi yapmak için ister kendi mail sunucumuz için gereken ayarları isterseniz Gmail sunucusunun ayarları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemi Ajax ile yaparak önemli derecede hız kazanmış olacağız ve gereksiz postbacklerden kurtulacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mayıs Salı 2009 22 33068 4,6
Bilişim Günleri 2009 (12-13-14 Mayıs)
Bilişim Günleri 2009 (12-13-14 Mayıs)Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen "Bilişim Günleri 2009" etkinliği 12-13-14 Mayıs günlerinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonunda gerçekleştirilecektir. Bölümümüz altında yer alan toplulukların birleşmesi ile beraber önemli organizsayonlar için karar alınmıştı. Bunlardan ilki ve en büyüğü önümüzdeki hafta düzenlenecek olan "Bilişim Günleri 2009" organizasyonudur. 3 gün sürecek olan bu etkinlikte birçok kurum ve kuruluştan yöneticiler, uzmanlar yer alarak bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaktır. Ayrıca güncel konular hakkında, kendi uzmanlık alanlarında bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaklardır. Teknoloji, yazılım, donanım gibi konularda ülkemizdeki önemli firma ve kuruluştan katılacak olan konuşmacıların bir arada olacağı güzel bir etkinlik bizleri bekliyor. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan bu etkinliğe topluluk ve bölüm olarak herkesi beklemekteyiz. Bu güzel ve önemli etkinlikte sizleri de aramızda görmek ve misafir etmek isteriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 1 10818 4,3
Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi
Parmak İzinden Yüz Tanıma ProjesiBölüm başkanımız Profesör Doktor Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen "Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi" geliştirildi. Dünyada ilk kez böyle bir proje geliştirilmekte ve bu projeye bölüm başkanımız Şeref Sağıroğlu başkanlık etmekte. Projenin geliştirilmesinde rol alan diğer isimler ise Araştırma Görevlisi Uraz Yavanoğlu ve Araştırma Görevlisi Necla Özkaya. Hocamız bu projeyi bizlere yaklaşık bir yıl önce anlatmış ve geliştirmeye devam ettiklerini söylemişti. Büyük bir aşama kaydedildikten sonra yapılan bir toplantı ile bu proje tanıtıldı. Birçok basın ve yayın organında da proje hakkında bilgiler yer aldı. Ayrıca topluluğumuzun logosunda yer alan parmak izi de bu projeden esinlenerek tasarlandı. Umarım bu proje hem hocalarımız için hem ülkemiz ve dünyamız için hem de bölümümüz için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 3 14427 5,0
Visual Studio'da Class Diagramı Oluşturma
Bu yazımda Visual Studio'da hazırlamış olduğumuz class'ların diagramlarını oluşturmayı göreceğiz. Oluşturacağımız diagramları UML class diagramı olarak raporlarımızda kullanabilir veya kodlarımızın tanıtımında kullanabiliriz. Ayrıca Visual Studio diagramları istediğimiz formatta resim olarak kaydetmemizi de sağlıyor. geçtiğimiz dönemde hazırlamış olduğum projelerde bu türlü kullanıma ihtiyaç duymam ve Visual Studio'nun sağladığı bu kolaylığı ve faydayı sizlerle paylaşmak istedim. Yazılım ile ilgilinen herkes özellikle visual studio kullanıyorsa bu özelliği mutlaka kullanacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009