mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Neler Yapıyorum, Yapacağım?
Tatil dönemindeyim ve Microsoft Yaz Okulu'nda staj yapmayı bekliyorum. Bloğumda reklam olarak yazdığım bir yazı ile bloğumdan ilk paramı kazandım. Önümde yaklaşık 1 ay süre var. Bu sürede hem dinleniyor hem de son dönemde ilgimi çeken Asp.net MVC ile ilgileniyor olacağım. MVC ile ilgili çalışmalarım başladı. İlk işim bloğumu MVC ile yazmak. Bunun bir bölümü tamamlandı ve az bir bölüm kaldı. Çalışmamı bitirdikten sonra bloğumu MVC ile hazırladığım şekilde yayınlayacağım. Bu şekilde SEO değerleri oldukça gelişecek ve daha fazla kişiye ulaşacağım. Ayrıca MVC ile ilgili edindiğim bilgi ve tecrübelerimi çalışmalarım bittikten sonra bloğumda paylaşacağım. Bu çalışma döneminde maalesef bloğumda fazla paylaşım yapamayacağım. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de oldukça verimli bir tatil dönemi geçireceğimi düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Haziran Çarşamba 2009 2 12449 4,4
Yeni Bir Final Dönemi
Yeni Bir Final DönemiBugün itibariyle okulumuzda finaller başlamış olup, ben de ilk finalimi olmak için yarını beklemekteyim. Benim için yarın başlayacak olan final dönemi iki hafta sürecek ve son bulacak. Bu süreci yaşayanlar ve yaşayacak olanlar tıpkı benim gibi ve resimdeki gibi oldukça yorgun, sıkıntılı, stresli oluyorlar. Bu dönemde ders çalışma veya sınavların stresi sebebiyle pek fazla birşey yapılamıyor. Bunun için bu süreç içinde bloğumla ve özel çalışma konularımla fazla ilgilenemeyeceğim. Ancak finallerin ardından çalışmalarıma ve paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Umarım bu stresli dönemi yaşayacak olan herkes ve ben bu dönemi en iyi şekilde geride bırakırız. Başta kendime olmak üzere herkese başarılar diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Haziran Pazartesi 2009 1 12620 4,6
Stajım Microsoft Yaz Okulu'nda
Stajım Microsoft Yaz Okulu'ndaBu yaz yapmak zorunda olduğum ikinci ve son stajımı Microsoft Yaz Okulu'nda yapacağım. Yaklaşık 1500 kişinin başvurduğu Microsoft Yaz Okulu'na bölümümüzden ben dahil 3 kişi katılacağız. Ben, Hasan Alper Öcalan ve Sinan Özkan bölümümüz adına katılacağız. Üçümüzde stajımızı Ankara'da yapacağız. İlk açıklamada ben İzmir'de gözüksem de daha sonra yapılan bir değişim ile stajımı diğer arkadaşlarımıla beraber Ankara'da yapacağım. İlerisi için ve hedeflerim için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım katılan herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 11 12831 4,5
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor BayramıBugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bundan tam 90 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için zorlu bir yolculuktan sonra Samsun'a ulaştı ve özgürlüğümüzün simgesi olan milli direniş ve mücadelemizin başlamasını sağladı. Bu hareketin başlangıç günü olan 19 Mayıs'ı ise Gençlik ve Spor Bayramı olarak nitelendirerek geleceğin umutları olarak biz Türk gençlerine hediye etti. Öncelikle Atatürk'ü anıyoruz ve onun bizlere bizlere bırakmış olduğu emanete sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Atatürk'ün hediyesi olan bu güzel gün tüm Türk Gençleri için Kutlu olsun.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Mayıs Salı 2009 0 11665 3,7
mehmetduran.com 1 Yaşında
mehmetduran.com 1 YaşındaBugün itibariyle sitemle beraber 1 yılı devirmiş olduk. Bir yıl önce kendimi geliştirmek, öğrendiklerimi somut hale getirmek amacıyla sitemi açmıştım. İlk açtığımda amacım .Net ile birşeyler geliştirebilmek ve geliştirdiklerimi sitemde hayata geçirmekti. Bunun için blog tarzında birkaç site hazırladım. Sürekli geliştirmeye çalıştım. Daha sonra bu çalışmalarım bitince hazırlamış olduğum bloğumda faydalı bulduğum bilgileri, teknolojileri ele almaya başladım. Geldiğim şu noktada büyük bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. 1 yıl önce açmış olduğum sitem şu anda hiç düşünmediğim bir noktada. Bundan sonra da yeni teknolojileri sunmaya ve faydalı bilgiler paylaşmaya çalışacağım. Umarım hep beraber nice yılları devirir ve amaçlarımıza başarılı bir biçimde ulaşırız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Nisan Perşembe 2009 2 10764 5,0
Staj Hareketliliği
Staj HareketliliğiMart ayı ile beraber yeni bir staj başvuru dönemi ve staj hareketliliği başladı. Bu aralar yaz stajını yapacağım yer için araştırmalar ve başvurularım başladı. Başvuruları arkadaşlarım ile beraber öncelikle kabul etme ihtimali çok düşük olan büyük şirketlere (Aselsan, Siemens ...) yaptık. Bu şirketlerin alma ihtimali düşük olduğu için ve stajımı yazılım üzerine yapmayı düşündüğüm için özel yazılım şirketlerine ağırlık vereceğim. Onun için önümüzdeki dönemde Mart ayı sonuna kadar özel yazılım şirketlerine başvurularım olacak ve de araştırmalarım sürecek. Bu staj ikinci stajım olacak ve son stajım olacak. Daha önce Türk Telekom'da yapmıştım. Şimdi ise stajımı bir yazılım şirketinde yapmayı planlıyorum. Benimle beraber birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyor. Umarım hepimiz için hayırlısı olur. Uygun ve güzel yerlerde stajlarımızı yaparız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Mart Perşembe 2009 4 11572 4,5
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009