mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Jquery ve Ajax Kullanarak Email Gönderme
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak mail gönderme işlemini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Geçenlerde uğraştığım bir konuda mail gönderme işlemi gerekti ve bunu Ajax ile yapmak istedim. Bunun için de Asp.net uygulamamda Jquery'i ve Ajax metodunu kullandım. Mail göndermek için ise yapacağımız C# kodlamaları standart olan kodlar ve internette çok sık kullanılan kodlar. Bu kodları kullanarak Ajax ile mail gönderme işlemi yapacağız. Ayrıca bu işlemi yapmak için ister kendi mail sunucumuz için gereken ayarları isterseniz Gmail sunucusunun ayarları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemi Ajax ile yaparak önemli derecede hız kazanmış olacağız ve gereksiz postbacklerden kurtulacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mayıs Salı 2009 22 33043 4,6
Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme)
Bu yazımda daha önce hazırlamış olduğum Jquery ile değişir alan uygulamasını bir arkadaştan gelen istek üzerine güncelledim. Bu uygulamada belirlediğimiz başlıklar tek tek değişiyor. Bu değişim sırasında mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde ve üzerinden çıktığımızda değişimi kontrol ediyoruz. Güncellemede bu kontrolü yaparak daha kullanışlı bir uygulama olarak sizlere sunuyorum. Mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde değişim olmazken, mouse ile üzerinden çıktığımızda değişim kaldığı yerden devam ediyor. Bu uygulama için ajax ile rss okuması yapan bir örnek hazırladım. Şimdi uygulamanın güncel kodlamalarına ve çalışır haline bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Mayıs Pazar 2009 15 26597 4,2
Asp.net MVC ile Routes Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MVC teknolojisini incelemeye ve tanımaya devam ederek bu teknolojinin sağladığı kolaylıklardan olan Routes tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Routes ile MVC projemizde çeşitli alanlar (klasör mantığı) tanımlayıp, URL'de bu tanımlamaları çok rahat bir biçimde kullanacağız. Bu bizlere birçok kolaylık sağlıyor. Bir projemizde birçok farklı bölümü (Blog, Forum, vb.) bir arada oluşturma fırsatı veriyor ve daha büyük projeler geliştirmemize katkı sağlıyor diyebiliriz. Ayrıca URL'de kullanacağımız tanımlar ise en fazla katkıyı projemizin SEO değerine yansıtacaktır. Böylece basitçe ve çok değerli projeleri MVC teknolojisi ile rahatlıkla geliştirebileceğiz. Şimdi Routes tanımlamaya ve kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş
Bu yazımda MVC (Model View Controller) teknolojisine giriş yaparak bu teknolojiyi öğrenmeye, kullanmaya başlayacağız. Ayrıca belirtmek isterimki daha önce bu teknolojiyi bilen veya kullanan biri değilim. Ben de yeni yeni öğrenmeye ve kullanmaya çalışıyorum. Takip ettiğim kadarıyla ilgi duyduğum konuları barındıran ve tam istediğim gibi web geliştirme imkanı sağlayan bu teknolojiyi beraber öğrenerek iyi bir noktaya geleceğimizi umut ediyorum. Belirttiğim gibi hem öğreneceğim hem de öğrendiklerimi buradan sizlerle paylaşacağım ve hep beraber bu teknolojiyi kavramaya çalışacağız. Şimdilik kısa bir giriş yapalım ve bu teknolojiyi nasıl kullanmaya başlayacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Microsoft Ajax $addHandler Metodu ve Örnek Uygulama
Bu yazımda Microsoft Ajax'ta yer alan $addHandler metodunun kullanımından bahsedeceğim ve bunun için hazırladığım basit bir örneği sizlerle paylaşacağım. Bu konuyla ilgili bir önceki yazımda Microsoft Ajax'a giriş yapmış ve basit bir örnek yapmıştık. Şimdi de Jquery'de olduğu gibi istediğimiz elemente istediğimiz eventı yüklemeyi Microsoft Ajax'ta yer alan $addHandler eventı ile yapacağız. Bunu yapmak için yine ScriptManager kontrolünden faydalanacağız. Ayrıca bu örneği açıklamak için güzel bir örnek hazırladım. (Webmethod kullanımı ve loading gif kullanımı.) Şimdi bu metodu nasıl kullanacağımıza ve örneğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Nisan Cumartesi 2009 0 14494 4,8
Microsoft Ajax ile Script Kodlama Yapmak (Webmethod ve pageLoad)
Bu yazımda Microsoft Ajax teknolojisine hafif bir giriş yaparak Microsoft Ajax teknolojisinde yapabileceğimiz Javascript kodlamasından ve bu işlemlerde webmethod çağırma işlemini nasıl yapacağımıza bakacağız. Bundan önce daha çok Jquery ile Ajax işlemlerini yapıyor idik. Şimdi de aynı kodlama biçimini Microsoft Ajax teknolojisinde nasıl kullanacağımız konusuna giriş yapacağız. Ancak UpdatePanel gibi kontrolü nasıl kullandığımıza girmeyeceğim. Updatepanel kullanımı ile Microsoft Ajax işlemi oldukça kolay biçimde yapılabiliyor. Bu yazımda Jquery ile yaptığımız işlemlere yakın işlemlere bakacağız ve bazı kolaylıklardan bahsedeceğim. Şimdi bunlara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Nisan Çarşamba 2009 8 15930 3,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009