mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Emu 8086'da Hazırladığım Assembly Örnekler
Bu yazımda mikroişlemciler dersi finaline çalışırken hazırladığım assembly örnekleri paylaşacağım. Final döneminde en fazla çalıştığım derslerden olan mikroişlemciler dersi için yoğun biçimde assembly çalıştım. Küçük ama güzel programlar yazdım. Özellikle assembly kodlamalarla algoritma mantığını geliştirmek için farklı örnekler yaptım. Ayrıca BIOS ve DOS interruptları kullanarak işlem yapma gibi örnekler de hazırladım. Hazırladığım örnekleri ise daha önce buradaki yazımda tanıtmış olduğum Emu 8086 emulator ile çalıştırdım. İlgilenenler için ve assebmly'e başlayacaklar için bu örneklerin faydalı olacağına inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Haziran Perşembe 2009 4 67535 4,4
Yeni Bir Final Dönemi
Yeni Bir Final DönemiBugün itibariyle okulumuzda finaller başlamış olup, ben de ilk finalimi olmak için yarını beklemekteyim. Benim için yarın başlayacak olan final dönemi iki hafta sürecek ve son bulacak. Bu süreci yaşayanlar ve yaşayacak olanlar tıpkı benim gibi ve resimdeki gibi oldukça yorgun, sıkıntılı, stresli oluyorlar. Bu dönemde ders çalışma veya sınavların stresi sebebiyle pek fazla birşey yapılamıyor. Bunun için bu süreç içinde bloğumla ve özel çalışma konularımla fazla ilgilenemeyeceğim. Ancak finallerin ardından çalışmalarıma ve paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Umarım bu stresli dönemi yaşayacak olan herkes ve ben bu dönemi en iyi şekilde geride bırakırız. Başta kendime olmak üzere herkese başarılar diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Haziran Pazartesi 2009 1 12611 4,6
Stajım Microsoft Yaz Okulu'nda
Stajım Microsoft Yaz Okulu'ndaBu yaz yapmak zorunda olduğum ikinci ve son stajımı Microsoft Yaz Okulu'nda yapacağım. Yaklaşık 1500 kişinin başvurduğu Microsoft Yaz Okulu'na bölümümüzden ben dahil 3 kişi katılacağız. Ben, Hasan Alper Öcalan ve Sinan Özkan bölümümüz adına katılacağız. Üçümüzde stajımızı Ankara'da yapacağız. İlk açıklamada ben İzmir'de gözüksem de daha sonra yapılan bir değişim ile stajımı diğer arkadaşlarımıla beraber Ankara'da yapacağım. İlerisi için ve hedeflerim için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım katılan herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 11 12823 4,5
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 OlduBloğumun pagerank değeri yapılan son güncelleme ile beraber 3 oldu. Daha önce 2 olan bloğumun pagerank değeri bir değer daha yükselerek 3 oldu. Benim için ve bloğum için oldukça güzel bir gelişme. Bu türlü değerlerin artması için herhangi bir çalışmam olmasa da bloğumun hem pagerank değerleri hem de alexa değerleri gün geçtikçe artıyor. Bu da beni oldukça mutlu etmekte. Son günlerde pek fazla ilgilenemesem de değerlerin yükselmesi ilerisi için beni motive ediyor. Umarım bu gelişmeler faydalı olur ve ilerde yazılarıma devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 0 11649 5,0
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor BayramıBugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bundan tam 90 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için zorlu bir yolculuktan sonra Samsun'a ulaştı ve özgürlüğümüzün simgesi olan milli direniş ve mücadelemizin başlamasını sağladı. Bu hareketin başlangıç günü olan 19 Mayıs'ı ise Gençlik ve Spor Bayramı olarak nitelendirerek geleceğin umutları olarak biz Türk gençlerine hediye etti. Öncelikle Atatürk'ü anıyoruz ve onun bizlere bizlere bırakmış olduğu emanete sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Atatürk'ün hediyesi olan bu güzel gün tüm Türk Gençleri için Kutlu olsun.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Mayıs Salı 2009 0 11659 3,7
Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11329 4,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009