mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Ziyaretçi Bilgileri
Bu yazımda ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları kaydedip, bu bilgileri başka sayfa üzerinden görüntülemeyi anlatmaya çalışacağım. Ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları bulabilmek için Asp.net ile hazırladığımız proje içinde Global.asax dosyasını eklememiz gerekiyor. BeginRequest eventı ile istek yapılan her sayfayı ve istek zamanını alıp text dosyasına kayıt edeceğiz. Daha sonra da kayıtlı bilgileri okuyup başka sayfa üzerinden görüntüleyebileceğiz. Bu görüntülemeyi de Ajax kullanarak ve belirli süre aralığında Ajax isteği yapıp, yeni bilgileri elde edeceğiz. Ayrıca hazırladığım uygulamada online kullanıcı sayısını da elde ediyoruz. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullanmış olduğum yöntemler ile çok daha farklı çok daha renkli uygulamaların geliştirilebileceğini söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11132 3,5
Asp.net'te Generic Handler ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda Generic Handler ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışacağım. Daha önce Asp.net ile Ajax işlemleri için birkaç farklı yöntem göstermiştim. Şimdi ise Generic Handler (.ashx) ile Ajax işlemleri gerçekleştireceğiz. Generic Handler, IHttpHandler sınıfını miras alan ve genelde HTTP üzerinden işlem yapan bir sınıf olarak açıklayabiliriz. Ajax işlemleri için bu sınıfı kullanacağız. Ancak diğer yöntemlere göre burada farklı bir durum var. Generic Handler ile Ajax işlemlerinde veri tipi yok. Diğer yöntemlerde veri tipi json idi. Şimdi Generic Handler ile Ajax işlemi için yapacağımız kodlamalara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde Class Kullanma
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde yazmış olduğumuz class'ları kullanmayı göreceğiz. Ajax metodunda yazmış olduğumuz class'a istekte bulunup class'a ait özellikleri elde edeceğiz. Daha önce yapmak istediğim ancak başaramadığım bu durumu aşağıda linkini vereceğim siteden edindiğim bilgiler ile yapabildim. Böylece Jquery ile Ajax işelemlerini daha etkin daha esnek olarak kullanabileceğiz. Ayrıca bu türlü kullanım ile çok farklı uygulamalar geliştirebiliriz. Önümüzdeki dönemde düşündüğüm bazı uygulamaları bu yöntem ile hazırlayıp kullanacağım. Şimdi bu işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery 1.3 Versiyonu için CHM Dokümanı
Jquery 1.3 Versiyonu için  CHM DokümanıBu yazımda Jquery'nin yeni versiyonu için hazırlanmış CHM (Microsoft Compiled Html Help) dosyasını sizlerle paylaşacağım. Daha önce Jquery'nin 1.2 versiyonu için hazırlanmış dosyayı da paylaşmıştım (burada). Yeni yılda yeni bir versiyon ile karşımıza çıkan Jquery'nin tüm özelliklerini örneklerle içeren ve Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir dosya. Bu dosyanın eski versiyonu ihtiyaç duyduğumda başvurduğum ilk kaynaktır ve Jquery ile ilgili tüm bilgilerimi neredeyse bu kaynaktan edindim. Yeni versiyon için hazırlanmış dosyayı da elimin altında bulunduracağım. Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir kaynak olarak düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Şubat Pazartesi 2009 4 14444 4,0
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009