mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş
Bu yazımda MVC (Model View Controller) teknolojisine giriş yaparak bu teknolojiyi öğrenmeye, kullanmaya başlayacağız. Ayrıca belirtmek isterimki daha önce bu teknolojiyi bilen veya kullanan biri değilim. Ben de yeni yeni öğrenmeye ve kullanmaya çalışıyorum. Takip ettiğim kadarıyla ilgi duyduğum konuları barındıran ve tam istediğim gibi web geliştirme imkanı sağlayan bu teknolojiyi beraber öğrenerek iyi bir noktaya geleceğimizi umut ediyorum. Belirttiğim gibi hem öğreneceğim hem de öğrendiklerimi buradan sizlerle paylaşacağım ve hep beraber bu teknolojiyi kavramaya çalışacağız. Şimdilik kısa bir giriş yapalım ve bu teknolojiyi nasıl kullanmaya başlayacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11441 5,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009